Το Siri δουλεύει πλήρως σε iPhone 4 και iPod touch. Συνέντευξη με το δημιουργό του port


Πριν λίγες μέρες μιλήσαμε για το port του Siri το οποίο εδώ και καιρό δουλεύουν διάφοροι γνωστοί developers, αν και το port τους αυτό πέτυχες υπήρχε ένα πρόβλημα όσον αφορά την σύνδεση του Siri στους servers της Apple. Τώρα όμως ο developer Troughton-Smith μαζί με τον Chpwn προσπαθούν να κάνουν το server να δουλεύει πλήρως σε iPhone 4 και iPod touch.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gHQyV9JQzSw

Ο Troughton-Smith αποκλειστικά έδωσε στο 9to5Mac το παραπάνω video στο οποίο μπορούμε να δούμε το Siri να δουλεύει πλήρως στο iPhone 4. Το video τώρα δεν δείχνει απλά την λειτουργία του Siri στο iPhone 4 αλλά δείχνει και μια σύγκριση με το SIri στο νεότερο και πιο γρήγορο iPhone 4S και στο iPhone 4. Πρόσθετα το video δείχνει το Siri με την δυνατότητα του dictation. Ο developer μοιράστηκε με το 9to5Mac και μερικές πληροφορίες σχετικά με το porting.

Συγκεκριμένα ο Troughton-Smith αναφέρει ότι το iPhone 4S έπρεπε να γίνει jailbreak έτσι ώστε να μπορέσει να μεταφέρει όλα τα απαραίτητα αρχεία για να μπορεί το Siri να συνδεθεί στους servers από το iPhone 4. Εδώ μπορείτε να δείτε και την συνέντευξη.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p8GLwG4_qBY

 

Διαβάστε την συνέντευξη του Steven Troughton-Smith

Mark: Που βρισκόμαστε μέχρι στιγμής με το port;

Steven: Αυτή την στιγμή αυτό που περιμένουμε είναι να επαληθεύσουμε ότι το port δουλεύει και σε άλλες συσκευές (το κάναμε να δουλέψει σε δύο συσκευές σήμερα) και έχουμε κρατήσει όλες τις πληροφορίες. Απαιτεί αρχεία από το iPhone 4S που δεν είναι δικά μας για να ξεκινήσουμε να τα διανέμουμε και επίσης χρειάζεται μια επικύρωση “κλειδιού” από το iPhone 4S που θα πρέπει να τραβηχτεί live από ένα jailbroken iPhone 4S και μέχρι στιγμής αυτή η διαδικασία είναι 20 βήματα.

Mark: Στο στάδιο που βρίσκεται δουλεύει 100% ή περιμένετε να το δείτε να δουλεύει καλύτερα;

Steven: Ναι, φαίνεται λειτουργικό 100%. Προσπαθώ να το τελειοποιήσω αλλά όλα που δουλεύουν στο iPhone 4S φαίνεται να δουλεύουν και εδώ.

Mark: Βλέπεις κάποια στιγμή το Siri να εμφανιστεί στο Cydia (ή κάποιο άλλο jailbreak store) για τις συσκευές που δεν το υποστηρίζουν;

Steven: Οχι, δεν μπορώ να πάρω μέρος σε κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος ότι άλλοι θα το πακετάρουν και θα το διανέμουν παράνομα ή ακόμα και θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν. Με ενδιαφέρει μόνο η τεχνολογία του και να το κάνω να δουλέψει έτσι ώστε να αποδείξω ότι δουλεύει καλά και στο iPhone 4 αλλά και σε άλλες συσκευές.

Mark: Κατάφερες να κάνεις το Siri να δουλέψει στο iPod touch 4ης γενιάς, πως πήγε;

Steven: Βάλαμε το Siri στο iPod touch του Chpwn αφού αποδείξαμε ότι δουλεύει στο iPhone 4 μου. Δυστυχώς το μικρόφωνο στο iPod δεν είναι σε καλή τοποθεσία όπως και στο iPhone – θα παρατηρήσεις ότι η ένδειξη ήχου στο Siri δύσκολα αυξομειώνει όταν του μιλάς. Ενώ όταν δουλεύει θα πρέπει να του μιλήσεις δυνατά και καθαρά.

Mark: Πόσο καιρό σου πήρε να κάνεις το port, και πότε είπες “Το βρήκα”;

Steven: Βασικά, είχα ότι χρειαζόμουν για να το κάνω να δουλέψει. Έχασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να σχεδιάσω στο κεφάλι μου πως ακριβώς δουλεύει το Siri στο iPhone. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν ένα Jailbroken iPhone 4S για να δοκιμάσω το προαίσθημα μου. Κυριολεκτικά δεν πήρε πάνω από 10 λεπτά να βάλω όλα τα κομμάτια στην σειρά και να κάνουμε την πρώτη μας δοκιμή στο iPhone 4 και φυσικά ήταν επιτυχής.

[ 9to5Mac ]