Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 4.3 Beta [UPDATED x20]

Πριν από λίγα λεπτά η Apple κυκλοφόρησε την καινούρια έκδοση iOS 4.3 Beta. Αν έχετε λογαριασμό developer μπορείτε να την κατεβάσετε τώρα από το Developer Center.

 

Αντίθετα με άλλες φορές σε αυτό το συγκεκριμένο update υπάρχουν κάποιες διαφορές. Αρχικά υπάρχει διαθέσιμη η beta έκδοση του καινούριου AppleTV firmware και μετά δεν υπάρχει διαθέσιμο το iOS 4.3 για το iPhone 3G και το iPod touch 2G. Το νούμερο της έκδοσης αυτής είναι 8F5148b.

Update 1 – Φαίνεται ότι το καινούριο iOS 4.3 έχει μερικές καινούριες χειρονομίες ειδικά για το iPad. Χειρονομίες με 4 και 5 δάχτυλα μαζί όπως:

  • κάντε pinch για την homescreen
  • swipe up για να εμφανιστεί η μπάρα του multitasking
  • swipe δεξιά ή αριστερά για να αλλάξετε εφαρμογή

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJOFd_kCvoo[/youtube]

Update 2 – Η καινούρια αυτή έκδοση υποστηρίζει πάλι το AirPlay σε εφαρμογές 3ου κατασκευαστή, HotSpot όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα posts, και fullscreen iAd διαφημίσεις.

Update 3 – καινούριος ήχος όταν βγάζουμε screenshots και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να κάνει mute ή lock rotation ο διακόπτης που βρίσκετε στα πλάι.

 

Update 4 – Καινούριο εικονίδιο για την εφαρμογή του FaceTime στο iPod Touch (9to5Mac)

 

 

 

Update 5 – Σύμφωνα με το ιταλικό blog iSpazio το καινούριο firmware iOS 4.3 θα φέρει και καινούρια εφέ τα οποία θα μπορούμε να δούμε μέσω της εφαρμογής Camera.app. Ρίχνοντας μια ματιά στο αρχείο Info.plist μπορούμε να δούμε εφέ όπως X-Ray, Kaleidoscope, light tunnel, compress, thermic camera και άλλα.

Τα εφέ για video έχουν ήδη κυκλοφορήσει από την Apple στο παρελθόν για το iPod nano, δείτε τα στη συνέχεια.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZG1iM43w2o8[/youtube]

 

 

 

Update 6 – Τα gestures με τα 4 και 5 δάχτυλα που αναφέρουμε πιο πάνω φαίνεται να μην δουλεύουν στους περισσότερους χρήστες. Το engadget προτείνει στους χρήστες να κάνουν restore το iPad τους με DFU mode. Το Gizmodo από την άλλη μας δείχνει τα καινούρια αυτά gestures στο video στην συνέχεια.

 

 

Update 7 – Προστέθηκε η δυνατότητα να επιλέξουμε πόσο συχνά θέλουμε να ακούμε την ειδοποίηση για τα SMS

 

Update 8 – Όσον αφορά το HotSpot δεν εμφανίζεται στις Ρυθμίσεις αλλά εκεί που βρίσκεται τώρα το Internet Tethering

 

Update 9 – Οι υπηρεσίες τοποθεσιών βρίσκονται πια στο κεντρικό μενού των ρυθμίσεων

 

Update 10 – Μέσα στο μενού Χρήση κάτω από τις πληροφορίες δεδομένων κινητού δικτύου υπάρχουν μετά την ενεργοποίηση του HotSpot και οι πληροφορίες για τα δεδομένα του tethering.

Update 11 – Όπως σημειώθηκε από το MacStories, το iOS 4.3 περιλαμβάνει ένα καινούριο layout πληκτρολογίου το οποίο είναι ημι-διάφανες. Ακόμα πολλοί χρήστες υποστηρίζουν ότι το πληκτρολόγιο ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα από πριν, ίσως να διορθώθηκε το bug που αναφέραμε σχετικά με το πληκτρολόγιο του iOS 4.1 ή του iOS 4.2.

 

Update 12 – Στο iPad υπάρχει μια καινούρια γραμματοσειρά που ονομάζεται “Noteworthy” για την εφαρμογή Σημειώσεων

 

Update 13 – Στο AppStore μπορούμε να δούμε μια εντελώς καινούρια εμφάνιση για τα Updates, όπως βλέπουμε και στην παρακάτω screenshot από το MacStories.

 

Update 14 – Find My Friend κάτι αντίθετο με το Find My iPhone που σας επιτρέπει να δείτε που βρίσκονται οι φίλοι σας κάτι σαν το Latitude, περισσότερες λεπτομέριες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Update 15 – Προστέθηκε μια καινούρια γραμματοσειρά μέσα στα settings, η οποία ονομάζεται Noteworthy.

Update 16 – Εμφανίστηκαν τα iAd και για την Ελλάδα επιτέλους, δείτε περισσότερα εδώ.

Update 17 – Πολλά αρχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι στο iPad θα υπάρχει κάμερα και ότι η οθόνη δεν θα αλλάξει ανάλυση, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Update 18 – Στοιχεία στο καινούριο firmware σχετικά με πολλές καινούριες συσκευές που θα δούμε αυτή την χρονιά, εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Update 19 – Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τις εγκατεστημένες μας εφαρμογές μέσω ενός καινούριου tab στο AppStore, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Update 20 – Περισσότερες δυνατότητες στην παρουσίαση φωτογραφιών, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

Θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το συγκεκριμένο άρθρο με κάθε τι καινούριο βρούμε στο iOS 4.3. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε μπορείτε να γράψετε για οτιδήποτε θέλετε στα σχόλια.

2 thoughts on “Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 4.3 Beta [UPDATED x20]

Comments are closed.