Το Apple TV επόμενης γενιάς έρχεται με υποστήριξη Bleutooth 4

Πρόσθετα σε προηγούμενες αναφορές σχετικά με το επόμενο Apple TV, το 9to5Mac ανακάλυψε πρόσφατα ότι εκτός τον άλλων το Apple TV επόμενης γενιάς θα έχει και Bluetooth 4 το οποίο θα φέρει μια νέα σειρά δυνατοτήτων για το Apple TV.

Μετά από την ανακάλυψη της κωδικής ονομασίας του επόμενου Apple TV μέσα στον κώδικα του iOS 5.1 Beta, το 9to5Mac ισχυρίζεται τώρα ότι έχει βρει στοιχεία για υποστήριξη Bluetooth 4.

Το Bluetooth 4 θα παρέχει στη συσκευή διάφορα οφέλη, συμπεριλαμβάνοντας μαζί με αυτά και τα ασύρματα πληκτρολόγια, καλύτερο ήχο, video και ποιότητα δεδομένων ασύρματα όπως πρόσθετα και την δυνατότητα χρήσης Bluetooth συσκευών χαμηλής κατανάλωσης, όπως πιεσόμετρο, δείκτες καρδιακού ρυθμού και άλλα που θα δούμε στο μέλλον.

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον σχετικά με το Apple TV είναι η δυνατότητα για καλύτερο FaceTime όπως και του voice control, με το οποίο θα μπορούμε να χειριστούμε το Apple TV με φωνητικές εντολές.

Με τη χρήση του Bluetooth 4 έχουμε πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου και video. Η Apple θα έχει την δυνατότητα να επιτρέψει κλήσεις FaceTime μέσα από το Apple TV χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone και ένα χειριστήριο φωνητικού ελέγχου ή bluetooth ακουστικά για το Apple TV υποστηρίζονται έτσι την ενσωμάτωση του Siri και πολλά άλλα.

Το Bluetooth 4 όμως μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο Apple TV να λειτουργεί σαν σύστημα αυτοματισμού. Θα μπορείτε με αυτό να χειριστείτε κάμερες ασφαλείας, να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε πόρτες, να ελέγχετε το φωτισμό, τον κλιματισμό και άλλα.

Το πώς όμως πρόκειται στο τέλος να χρησιμοποιήσει η Apple αυτή την τεχνολογία είναι ακόμα άγνωστο.