Η Apple αφαιρεί τα iPod Click Wheel Games από το iTunes Store

111

Όπως μπορούμε να δούμε και σε μια αναφορά του AppleInsider, η Apple αφαίρεσε τα iPod click wheel games από το iTunes Store. Συγκεκριμένα μπορούμε τώρα να δούμε ότι η κατηγορία iPod Games δεν υπάρχει πια στο μενού του AppStore μέσα στο iTunes Store και επίσης αφαιρέθηκαν οι λίστες από την που αναφέρουν πια παιχνίδια μπορούν να παίξουν οι χρήστες με iPod  που είναι βασισμένα στο click wheel.

Η αλλαγή αυτή δεν γνωρίζουμε πότε μπορεί να έγινε από την Apple αλλά είναι γνωστό ότι μέσα στην εβδομάδα αλλάζει το iTunes Store προσθέτοντας καινούρια παιχνίδια αλλά και banners ώστε να μας προτείνει παιχνίδια, μουσική και άλλα. Οπότε τα iPod Games μπορεί να αφαιρέθηκαν σε μια από αυτές τις αλλαγές.

Τα iPod Click wheel Games στο iTunes Store που υπήρχαν στο iTunes Store πριν ήταν γύρω στα 50  και σε αυτά μπορούσαμε να δούμε τίτλους όπως το Vortex ή το Klondike. Φυσικά εκτός από αυτά υπήρχαν και ελάχιστα παιχνίδια από την Electronic Arts όπως το Trivial Pursuit ή της Square Enix όπως το Song Summoner.

Όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν συμβατά με το iPod classic, όπως φυσικά και με παλαιότερες εκδόσεις iPod mini, iPod nano και iPod video. Όλα δηλαδή τα iPod με click wheel και όλα τα παιχνίδια μπορούσαμε να τα χειριστούμε με βάση αυτό. Εξαιτίας της έλλειψης του software development kit που ποτέ δεν διέθεσε η Apple, δεν κυκλοφόρησαν πολλά iPod Games από 3rd party developers.

Ipod click wheel games itunes store 20101228 130632

Η αφαίρεση αυτών των παιχνιδιών έρχεται μετά από φήμες για την διακοπή της κυκλοφορίας του iPod classic και iPod shuffle και είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε κάτι τέτοιο στο keynote στις 4 Οκτωβρίου. Εξάλλου το iPod classic έχει να ανανεωθεί εδώ και δύο χρόνια και πέρυσι η Apple ανανέωσε μόνο το iPod nano. Διάφορες εικασίες γύρω από το iPod classic προτείνουν στην διακοπή του έτσι ώστε αργότερα να κυκλοφορήσει το iPod touch 128GB. Φέτος όμως σύμφωνα με διάφορες φήμες και την εσωτερική αποθήκης της Apple δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την κυκλοφορία ενός καινούριου iPod touch με 128GB χωρητικότητα.

Το 2010, το iPod classic ήταν το πιο 5ο πιο δημοφιλές mp3 player της αγοράς στην Αμερική.

[ MacStories ]