Η Apple θα ενώσει το iChat με το iMessage;

Τον Ιούνιο, η Apple παρουσίασε το iMessage, μια από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο iOS 5 που μας επιτρέπει να στείλουμε μηνύματα σε χρήστες iOS.

Το iMessage είναι ένας καινούριος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των iPhone, iPad και των iPod touch μέσω WiFi και 3G. Στο iMessage παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά όπως η “ενημέρωση” ότι ο χρήστης πληκτρολογεί ή και τις αναφορές παράδοσης. Όμως, σύμφωνα με την Apple, δεν υπάρχει τρόπος να στείλουμε μηνύματα iMessage από non-iOS συσκευή όπως ας πούμε από ένα Mac.

Ένας developer ενημέρωσε το MacRumors ότι η Apple έχει ήδη αρχίσει να υποστηρίζει το iMessage μέσα στο iChat του OS X Lion.

Κρυμμένες μέσα στο framework του iChat, βρέθηκαν δύο properties όπως θα δείτε παρακάτω.

@interface IMMessage : NSObject
{
IMHandle *_sender;
IMHandle *_subject;
NSAttributedString *_text;
NSString *_plainBody;
NSDate *_time;
NSDate *_timeDelivered;
NSDate *_timeRead;

Το “timeDelivered” και το “timeRead” δείχνουν ότι θα υπάρχουν και αναφορές παράδοσης στο OS X Lion. Μέχρι στιγμής στο iChat δεν υπάρχουν αναφορές παράδοσης ή κάτι σχετικό. Μόνο το γνωστό bounce στο εικονίδιο και το badge, που μας ενημερώνουν ότι έχουμε κάποιο νέο μήνυμα. Με την προσθήκη του iMessage στο iChat του OS X, θα επιτραπεί στους χρήστες με iOS 5 συσκευές και αυτούς με Mac συσκευές να επικοινωνούν και να στέλνουν εικόνες κτλπ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δημιουργεί μια γέφυγα μεταξύ iOS devices και Mac. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι το FaceTime for Mac που η Apple έδωσε στο κοινό τον Φεβρουάριο.

Το iMessage για το iOS δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, αφού είναι μέρος του iOS 5 το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στο Φθινόπωρο. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ότι η Apple θα υποστηρίξει το iMessage στο iChat αλλά από ότι φαίνεται έχει ήδη αρχίσει ενέργιες.

[ MacRumors ]