Ο Assistant του iOS 5 θα βασίζεται στην τεχνολογία Siri;

Ενώ έχουμε ήδη δει ότι η Apple ετοιμάζει ένα σύστημα πλοήγησης με φωνητικές εντολές που θα ονομάζεται “Assistant” στο iOS 5, έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις σχετικά με το πως πρόκειται να δουλεύει το όλο σύστημα.

 

Στο παρελθόν το 9to5Mac αναφέρει ότι αυτό το σύστημα θα έχει από πίσω την τεχνολογία της Siri, αλλά αυτό ήταν κάτι που βασίστηκε μόνο σε ομοιότητες της τεχνολογίας Siri και στην εξαγορά της εταιρίας από την Apple. Όμως υπάρχει και η Nuance στο παιχνίδι.

Ενώ η Nuance κρύβετε πίσω από την αναγνώριση φωνής στην εφαρμογή της Siri για το iPhone, η εταιρία πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εφαρμογή όμοια με αυτή της Siri, δίνοντας την δυνατότητα σε κάποιους να καταλάβουν ότι το Assistant στο iOS 5 μπορεί να είναι βασισμένο στην τεχνολογία Nuance. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και επειδή η Apple δουλεύει με την Nuance σε ένα προϊόν τουλάχιστον. Όλα αυτά, σύμφωνα με μια επαλήθευση από το SDK του iOS την οποία μπορούμε να δούμε στο παρακάτω screenshot.

Η Apple και η σχέση της με την Nuance θα φανεί στην δυνατότητα speech-to-text και στο backend αναγνώρισης φωνής που θα έχει το Assistant. Επίσης το 9to5Mac πιστεύει πως έχει μια ιδέα για το πως θα χρησιμοποιηθεί και τι ακριβώς θα κάνει ο Assistant στο iOS 5 και μας το εξηγεί στην συνέχεια.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MpjpVAB06O4&feature=player_embedded[/youtube]

Φαίνεται ότι η τεχνολογία της Siri δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το GPS αλλά θα μοιάζει πολύ στην εφαρμογή της Siri για το iPhone την ο οποία μπορούμε να δούμε στο παραπάνω video.

Σύμφωνα με κάποια αρχεία κώδικα που έχουν σχέση με τον Assistant, η υπηρεσία αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε tap σε επαφή, email, ημερολόγιο, τηλέφωνο ή ακόμα και να ανοίξουμε κάποια links. Ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά είναι πράγματα που θα δούμε στην τελική έκδοση του iOS 5 ή κάποια τα οποία η Apple θα δώσει στο μέλλον. Το μόνο που γνωρίζουμε για την ώρα με βάση αυτά που αναφέρει το 9to5Mac πάντα, είναι ότι η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το/α καινούριο iPhone αλλά και από το iPad 2. [ 9to5Mac ]

περισσότερα στο forum