Experience Santorini HD για το iPad | AppStore

Ψάχνοντας για τις πέντε καλύτερες εφαρμογές για iOS του προηγούμενου μήνα, πέσαμε πάνω στο Experience Santorini για iPhone που κοστίζει €3,99. Λόγω περιορισμένης έκτασης του άρθρου δεν του δώσαμε την δημοσιότητα που πραγματικά του άξιζε, γι’ αυτό αποφασίσαμε τώρα να ασχοληθούμε κάπως περισσότερο με το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του, το Experience Santorini HD για iPad (€5,49).

[appscreens 448272748]

[app 448272748]

Δεν έχω iPad και έχω επισκεφθεί τη Σαντορίνη μοναχά μία φορά πριν από έντεκα καλοκαίρια. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, μετά από μόλις μία ώρα χρήσης της σε δανεικό iPad 2 με έκανε να θέλω αφενός να αποκτήσω ένα κι αφετέρου να κλείσω εισιτήρια για Σαντορίνη πριν τελειώσει το καλοκαίρι! Μπορεί να μην έχω χρήματα για κανένα από τα δύο, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως πρόκειται κατά την άποψή μου για μία από τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του iPad 2 αλλά και έχουν να προσφέρουν πλούσιο ενημερωτικό περιεχόμενο που ταιριάζει γάντι σε μία ταξιδιωτική εφαρμογή.

Ο βασικός λόγος για αυτό είναι το ότι από πίσω δεν κρύβεται ένας developer που απλά αντέγραψε κείμενα από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και τη Βικιπαίδεια, κόλλησε μερικές φωτογραφίες από το Google Images και προσπαθεί να βγάλει τα εισιτήρια των καλοκαιρινών του διακοπών. Ουδέν μεμπτό με αυτό βέβαια, εξάλλου σε ελεύθερη οικονομία ζούμε, αλλά πίσω από το Experience Santorini βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους, που φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Το υλικό είναι πρωτότυπο και προέρχεται από βιβλιογραφική αλλά και από επιτόπια έρευνα με συνεντεύξεις με αρχαιολόγους, οινοποιούς και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ όσον αφορά την οπτικοακουστική πλευρά οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι επίσης πρωτότυπα και όχι παρμένα από τις κλασικές ετοιματζίδικες πηγές. Όλα αυτά για έναν ταξιδιώτη είναι ήδη μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση και ένας πολύ καλός σύντροφος για διάβασμα και ενημέρωσή γύρω από την ιστορία του νησιού.

Η εφαρμογή όμως δεν μένει εκεί, στην απλή ενημέρωση. Με ένα διαδραστικό μενού που εκμεταλλεύεται πολύ καλά τις δυνατότητες απεικόνισης και πλοήγησης του iPad 2, το Experience Santorini HD πραγματικά ταξιδεύει το χρήστη και του επιτρέπει να δημιουργήσει ακόμα και πριν φτάσει στο νησί ένα πρόγραμμα για το πού θα μείνει (με αξιολογημένες προτάσεις για διαμονή σε πάσης φύσης καταλύματα), τι θα κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (με προτάσεις για περπάτημα και εξερεύνηση), τι θα επισκεφθεί (από τα βασικά μουσεία μέχρι τους πιο άγνωστους στο ευρύ κοινό προορισμούς), πού θα φάει (σε γκλαμουράτα εστιατόρια ή απλές λαϊκές ταβέρνες και ουζερί), από πού θα ψωνίσει, πού θα κάνει μπάνιο (υπάρχει πλήρης λίστα με τις παραλίες του νησιού και, αν υπάρχουν, τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε καθεμία απ’ αυτές), πού θα διασκεδάσει και γενικότερα πώς θα επενδύσει κάθε λεπτό από το χρόνο των διακοπών του. Οι δημιουργοί του έχουν προνοήσει να προσφέρουν πληροφόρηση και για αξιοθέατα που είναι προσωρινά κλειστά, όπως ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου, για τον οποίο υπάρχει ολόκληρη εικονική ξενάγηση με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και συνέντευξη με τον επικεφαλής της ανασκαφής. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα offline, για να μην ξοδεύετε το πολύτιμο bandwidth σας, αλλά η εφαρμογή σας προσφέρει και δυνατότητα να περιηγηθείτε στο internet για επιπλέον πληροφόρηση.

Το Experience Santorini HD είναι διαθέσιμο στο iTS μαζί με τις αντίστοιχες εφαρμογές για iPhone σε αγγλική και ελληνική γλώσσα, όπως επίσης και τη σχετική εφαρμογή για το νησί της Μυκόνου, ενώ ετοιμάζονται οι αδελφές εφαρμογές για την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Τα προϊόντα της Experience Greece προσφέρουν πολλά περισσότερα από όσα ζητούν, είναι αποτελέσματα σωστής και ουσιαστικής δουλειάς και απότοκα επαγγελματισμού που ―κακά τα ψέματα― σπάνια συναντάται στα πλαίσια της ελληνόφωνης ανάπτυξης λογισμικού.

[ Systemgraph Blog ]

forum link

One thought on “Experience Santorini HD για το iPad | AppStore

Comments are closed.