iFaith, ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Jailbreakers

Ο iH8sn0w εδώ και καιρό έχει κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα το iFaith, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο σε χρήστες που ενδιαφέρονται να κάνουν Jailbreak και ιδιαίτερα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν downgrade.

Όπως γνωρίζουμε η Apple, με το iPhone 3G, άλλαξε τον τρόπο που το iTunes διαχειρίζεται τα firmware. Με λίγα λόγια, για να κάνουμε restore πρέπει ο υπολογιστής να επικοινωνήσει με τους server της Apple για να βεβαιωθεί ότι το firmware είναι το τελευταίο και στην συνέχεια να συνεχίσει το restore. Αν ο χρήστης θέλει να κάνει restore σε παλαιότερη έκδοση από αυτή που έχει βγάλει η Apple, θα πρέπει να έχει κρατήσει τα SHSH blobs στον server του δημιουργού του Cydia, τον Saurik.

Βέβαια, για να κάνουμε save τα SHSH blobs μιας έκδοσης, θα πρέπει να είναι η τελευταία. Αυτό συμβαίνει γιατί η Apple σταματάει να υπογράφει τις παλαιότερες εκδόσεις όταν βγαίνει μαι καινούρια.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα ήρθε να δώσει λύση το iFaith. Φανταστείτε ότι μόλις αγοράσατε ένα νέο iPhone με iOS 4.2.1. Η τελευταία έκδοση όμως είναι η 4.3.3, έτσι όπως καταλαβαίνετε δεν μπορείτε πλέον να σώσετε τα SHSH της 4.2.1 γιατί η Apple έχει σταματήσει να την υπογράφει αφού έχει βγει νεότερη. Με το iFaith όμως, αυτό μπορεί να γίνει.

Το iFaith έχει και άλλες δυνατότητες όπως την δημιουργία custom firmware που είναι ήδη υπογεγραμμένο από την Apple και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές, εκτός από το iPad 2.

Το iFaith μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ και είναι συμβατό μόνο με Windows προς το παρών – αν και η Mac version δεν αργεί. Η διαδικασία είναι απλή. Διαλέξτε τι θέλετε να κάνετε και στην συνέχεια τα περισσότερα βήματα θα γίνουν αυτόματα. Φυσικά, για ότι απορίες έχετε μπορείτε να μας ρωτήσετε στο Forum μας εδώ!

[ iSpazio ]

2 thoughts on “iFaith, ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Jailbreakers

  • July 10, 2011 at 16:05
    Permalink

    δυο φορες το κατεβασα και ειναι μαλλον ιος

Comments are closed.