Η Apple προτιμά την TSMC για την παραγωγή του A5;

Σύμφωνα με αναφορά της EETimes υπάρχουν κάποιες φήμες που λένε πως η Apple μεταφέρει την παραγωγή των επεξεργαστών A5 από την Samsung στην TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Εφόσον κανένας δεν έχει δει ακόμα από κοντά τον επεξεργαστή A5 δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχει ήδη κάνει αυτή την μεταφορά.
9to5macΊσως το χειρότερο που μπορούμε να δούμε από την Apple είναι ότι το A5 chip που έδειξε στην παρουσίαση, ήταν στην πραγματικότητα ένα A4 chip που απλά έγραφε Α5 ενώ τα part numbers ήταν τα ίδια όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα. Για άλλη μια φορά η Apple προσπαθεί να κρύψει κάτι.

Αυτή της η κίνηση σίγουρα βασίζεται κάπου, εφόσον η Samsung είναι ανταγωνιστής πια των iOS συσκευών αλλά και των υπολογιστών. Η Apple επρόκειτο να ξοδέψει $7.8 δις σε parts της Samsung φέτος.

Όπως ειπώθηκε από διάφορες πηγές, τώρα πρόσφατα η Apple συνεργάζεται με την TSMC. Η αναφορά μας λέει πως βασικά η TSMC θα φτιάξει τον διπύρηνο A5 επεξεργαστή για το iPad 2. Εδώ και εδώ μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα.

[9to5Mac]