Οδηγός για Animated Boot Logos [Video]

Πριν λίγο αναφέραμε ένα καινούριο tweak στο Cydia το οποίο σβήστηκε όπως μάθαμε, σήμερα το πρώι. Αυτό το tweak σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας animated bootlogos.

Για κάποιον άγνωστο λόγο το tweak αφαιρέθηκε από τον BigBoss και οι χρήστες δεν μπορούν πια να φτιάξουν τα δικά τους bootlogos. Για αυτό τον λόγο και χάρη στο Ιταλικό blog iSpazio και τον iPH0NiX σας παρουσιάζουμε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης και δημιουργίας Animated bootlogos.

Απαιτήσεις

Οδηγίες εγκατάστασης

1. Κατεβάστε το iFile από το Cydia αν δεν το έχετε ήδη και μετά μπείτε με το Safari στο άρθρο που διαβάζεται τώρα. Κάντε click στο link του Animate στις Απαιτήσεις και επιλέξτε open iFile.

2. Αφού ανοίξει η εφαρμογή iFile πατήστε στο αρχείο .deb και επιλέξτε “Install”. Μετά από όλα αυτά κάντε ένα respring.

Οδηγίες χρήσεως

Για να δημιουργήσετε τα δικά σας animated bootlogos χρειάζεστε μόνο λίγες γνώσεις Photoshop, πρέπει να φτιάξετε μερικά αρχεία png τα οποία να ονομάσετε 0.png, 1.png … μέχρι και n.png. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε με το logo του Greek iPhone.

Το animation θα ξεκινά από την πρώτη εικόνα (αυτή με το 0) και θα παίζει τις υπόλοιπες στην συνέχεια. Όλα τα png αρχεία θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα φάκελο που θα δώσετε την ονομασία του Boot logo σας. Όλες οι εικόνες για Retina display θα πρέπει να είναι 960×640 και η για την απλή 320×480. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια απλή στατική εικόνα αν δεν μπορείτε να φτιάξετε animated.

Πως θα περάσετε τον φάκελο αυτό στο iPhone;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να περάσουμε αρχεία στο τηλέφωνο μας. Ο ποιός εύκολος από αυτούς είναι με ένα πρόγραμμα όπως το PhoneView, αλλιώς με SSH, με FTP ή και με άλλα προγράμματα που μας επιτρέπουν να συνδεθούμε από το Mac ή το PC στο iPhone.

Τον φάκελο με τα αρχεία θα πρέπει να τον τοποθετήσετε μέσα στο /Library/BootLogos/

Μετά, αφού ρίξετε τον φάκελο μέσα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το καινούριο σας bootlogo από τα Settings > BootLogo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZAoTs3bqYr0[/youtube]

Σημείωση: Αν για διάφορους λόγους δεν μπορείτε να δείτε το logo, ανοίξτε το MobileTerminal και γράψτε:

su root

apline

chown -R mobile:mobile /Library/BootLogos/

Επίσης αν χρειάζεστε wallpapers για να χρησιμοποιήσετε για BootLogo μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην κατηγορία Hotpapers.