Δυνατότητες NFC στα iPhone και iPad επόμενης γενιάς

Τα επόμενης γενιάς iPhone και iPad της Apple υποτίθεται ότι θα έχουν την δυνατότητα “Near Field Communication” (NFC), και θα διαθέτουν ένα “σύστημα κινητών πληρωμών.” Αυτό θα επιτρέψει στους Apple χρήστες να χρησιμοποιούν τις iOS συσκευές τους αντί για μία χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στις πληρωμές των αγορών τους.

Η είδηση προέρχεται από το Bloomberg, που σήμερα δημοσίευσε αναφορά σχετικά με την απερχόμενη υπηρεσία της Apple.

Ο κύριος στόχος για την Apple θα ήταν να πάρει ένα κομμάτι από τα 6,2 τρισεκατομμύρια δολάρια που οι Αμερικανοί δαπανούν κάθε χρόνο για αγαθά και υπηρεσίες, είπε ο Crone. Σήμερα, η εταιρεία πληρώνει τα τέλη επεξεργασίας πιστωτικών καρτών για κάθε αγορά από το iTunes. Με την ενθάρρυνση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν φθηνότερες μεθόδους – όπως να βλέπουν με ένα απλό tap   άμεσα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, που στην πραγματικότητα είναι πόσες αγορές γίνονται μέσω PayPal – Η Apple θα μπορούσε να μειώσει τα έξοδά της, καθώς και εκείνα των λιανοπωλητών που πωλούν τα προϊόντα της Apple.

Το NFC είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό πεδίο, και σίγουρα με τις iOS συσκευές επόμενης γενιάς θα έχει πολλές δυνατότητες. Τον Αύγουστο, η Apple προσέλαβε έναν ειδικό στις τεχνολογίες NFC, αναφέροντας ότι η εταιρεία ελπίζει να εφαρμόσει αυτή την τεχνολογία στα προϊόντα της στο μέλλον.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2KTyFE3sfSo&feature=player_embedded[/youtube]

Λέτε τα iPhone μας να αντικαταστήσουν τις πιστωτικές μας κάρτες και αν ναι, πως θα σας φαινόταν αυτό;

[ AppAdvice ]