Μια καλή ιδέα για τα notifications στο iOS 5!

Ένας από τους βασικούς τομείς που θα ήθελαν οι χρήστες να επικεντρωθεί η Apple είναι στο IOS 5 είναι το notification system.

Προς το παρόν, τα notifications στο iOS δεν είναι και πολύ χρήσιμα εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δουλεύουν και δεν υπάρχει τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση για να διαγράψετε τα προηγούμενα notifications μέσα από ένα αρχείο καταγραφής όλων των notifications. Για παράδειγμα,  εάν παίζοντας ένα παιχνίδι έρθει κάποιο notification και το απορρίψετε επειδή είστε εκείνη την στιγμή συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, δεν υπάρχει τρόπος να δείτε μετά αυτά τα notification. Από την άλλη πλευρά πολλοί λένε ότι τα notifications είναι ότι λιγότερο ενδιαφέρει την Apple στο μελλοντικό iOS.

Το ακόλουθο mockup, πραγματοποιήθηκε από τον χρήστη hustn του Youtu0be, και παρουσιάζει μερικές ιδέες που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι κατάλληλες για την επόμενη σημαντική αναβάθμιση του ios. Τα Notifications δεν εμφανίζονται στο κέντρο της οθόνης, αλλά σε μια γραμμή στο επάνω μέρος, ακόμη και πολλά μαζί, μας δίνει επίσης την δυνατότητα για αλλαγές στις ρυθμίσεις για τις ώρες που δεν θέλουμε να ακούγονται και την σειρά εμφανίζονται σε ένα επιπλέον τμήμα πάνω από την μπάρα multitasking, που δείχνει τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις από όλες τις εφαρμογές . Φαίνεται αρκετά καλό και ενδιαφέρον. Καθώς ο δημιουργός εξηγεί:

Αυτό είναι ένα mockup όσον αφορά τον σχεδιασμού ενός βελτιωμένου συστήματος notification για iPhone. Σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες στη βελτίωση του notification system του iPhone, η προσέγγισή μου είναι η χρήση των γραφικών του σημερινού iPhone UI στη δημιουργία ενός ομοιογενούς interface για το χρήστη.

Αυτό είναι καθαρά θεωρητικό. Δεν υπάρχει κανένας κώδικας πίσω από αυτό. είναι φτιαγμένο σε Flash και Photoshop.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-iqpnPScWtg[/youtube]

Το σύστημα και αυτή η προσέγγιση φαίνεται αρκετά καλή, αν και είναι όμοια με αυτά που υπάρχει στο webOS του Palm. Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρουμε ότι ο Senior UI Designer της Palm δουλεύει πια στην Apple, οπότε είναι πολλές οι πιθανότητες να δούμε κάτι τέτοιο στο καινούριο iOS.

[ MacStories ]