Οδηγός: Πως να ενεργοποιήσετε τα multi-touch gestures στο iOS 4.3 Beta για iPad

Σίγουρα όσοι δοκιμάσετε να περάσετε το iOS 4.3 beta στο iPad θα προσέξατε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης των multi-touch gestures που συνεχώς ακούμε. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην συσκευή μας αλλά ούτε χρειάζεται να κάνουμε restore με DFU mode, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα επιπλέον βήμα.

Θα πρέπει εφόσον έχουμε περάσει το iOS 4.3 στο iPad να ενεργοποιήσουμε μέσα από το Xcode την επιλογή “Use for development”.

Μόλις κατεβάσουμε το Xcode από το Developer Center (αν το έχετε ήδη εγκαταστήσει μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και πάλι – δεν χρειάζεται να έχετε την τελευταία έκδοση Xcode) το κάνουμε εγκατάσταση στο Mac μας. Ανοίγουμε το Xcode και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του iPad στην sidebar. Σε αυτό το καινούριο παράθυρο κάνουμε κλικ στο “Use for Development” και όταν μας ζητηθούν δίνουμε τα στοιχεία του Developer λογαριασμού μας και περιμένουμε από το Xcode να κάνει επιβεβαίωση.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και το εικονίδιο δίπλα στο iPad γίνει πράσινο κλείστε το Xcode. Και κλείστε από την multitasking μπάρα τα Settings. Για να το κάνετε αυτό απλά κάνετε διπλό κλικ στο home button και κρατάτε πατημένο το δάχτυλο σας πάνω στο εικονίδιο του της εφαρμογής Settings. Μόλις δείτε το κόκκινο κουμπάκι πατήστε το για να κλείσετε την εφαρμογή.

Τώρα ανοίξτε πάλι την εφαρμογή Settings και κάτω από την επιλογή General (Γενικά) θα βρείτε τα Multitasking Gestures. Αρχικά είναι ρυθμισμένα στο να δουλεύουν.

Με αυτά τα gestures μπορείτε να:

  • κάντε pinch για την homescreen
  • swipe up για να εμφανιστεί η μπάρα του multitasking
  • swipe δεξιά ή αριστερά για να αλλάξετε εφαρμογή

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJOFd_kCvoo[/youtube]

[ MacStories ]

One thought on “Οδηγός: Πως να ενεργοποιήσετε τα multi-touch gestures στο iOS 4.3 Beta για iPad

Comments are closed.