Το iPod nano hacked, σύντομα θα δούμε ταινίες, ημερολόγια και άλλες εφαρμογές;

Φαίνεται ότι καταφέρανε να κάνουνε hack και το iPod nano. Ο developer και hacker James Whelton κατάφερε να προσπελάσει την σύγκριση της cache και να εγκαταστήσει ένα απλό SpringBoard hack που δημιουργεί μια κενή θέση, κάτι που είναι δυνατό να γίνει σε jailbroken iPhone και iPad. Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο Whelton πρόκειται για ένα πολύ απλό hack που θα επιτρέψει άλλους developers να παίξουν με το iPod nano και να κάνουν εγκατάσταση κάποιους bootloaders.

Ο Whelton βρήκε ακόμα πολλά κρυμμένα strings μέσα στο λειτουργικό σύστημα του iPod nano:

Το επόμενο που θα πρέπει να γίνει είναι να βρεθούν μέσα στα plist οι αναφορές για υποστήριξη ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, εφαρμογών, παιχνιδιών, επαφών και διάφορα άλλα πραγματάκια όπως και κλείδωμα με passcode. Ελπίζω να ενεργοποιηθούν όλα αυτά αρκετά σύντομα. Φαίνεται ότι το λειτουργικό του σύστημα είναι μια rehashed έκδοση του προηγούμενου συστήματος για nano.

Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία θα δημοσιευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ενώ φυσικά είμαστε σίγουροι ότι η Apple δεν πρόκειται να “ανοίξει” το iPod nano για εφαρμογές τρίτου κατασκευαστή σύντομα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα είναι αυτό το jailbreak για το iPod nano.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWM8zafux_o[/youtube]

[ MacStories ]