Antid0te, νέα μέθοδος Jailbreak για τις iOS συσκευές!

Σύμφωνα με την The Register, Ο Σύμβουλος ασφαλείας Stefan Esser πρόκειται να αποκαλύψει μια καινούρια μέθοδο jailbreak και ένα εργαλείο που οχυρώνει τις συσκευές iOS με ASLR.

Ο Esser θα παρουσιάσει την καινούρια διαδικασία Jailbreak στο συνέδριο Power of Community Security στις 14 Δεκεμβρίου στο Seoul στην Νότια Κορέα. Το καινούριο εργαλείο ονομάζεται “Antid0te” και θα απλοποιήσει την διαδικασία του Jailbreak.

Το ASLR κάνει την συσκευή σας να αντιστέκεται περισσότερο σε κακόβουλες επιθέσεις δίνοντας τυχαίες θέσεις μνήμες εκέι που ο χτυπάει ο κακόβουλος κώδικας.

O hacker Charlie Miller είπε στην The Register:

Όταν κάνουμε Jailbreak το iPhone μας χάνουμε αρκετή ασφάλεια από αυτή που παρέχει αρχικά η συσκευή. Με το υλικό του Stefan, μπορεί τώρα να έχουμε επιλογή, να κάνουμε jailbreak την συσκευή μας με την επιλογή του ASLR, με το οποίο θα κάνουμε την δημιουργία για exploits επίθεσης ακόμα πιο δύσκολη, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επιτεθεί στην συσκευή μας.

Με αυτή την επιλογή οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους dyld_shared_cache files που έχουν τελείως διαφορετικές βιβλιοθήκες  από το καθένα iPhone στον κόσμο., σημειώνει ο Esser σε ένα mail του.

Πρόκειται για πολύ καλύτερο ASLR από αυτό που υπάρχει στο Snow Leopard επειδή διαφορετικές εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές shared caches και συνεπώς διαφορετικές θέσεις μνήμης.

Φυσικά για ότι νεότερο μάθουμε, θα σας ενημερώσουμε!

[ The Register ]