Untethered Jailbreak πριν τα Χριστούγεννα για όλες τις συσκευές.

Πριν λίγο σας αναφέραμε τα καινούρια video που ανέβασε ο MuscleNerd στα οποία μπορούμε να δούμε ένα iPod Touch 4ης γενιάς Untethered Jailbreak με iOS 4.2.1. Τώρα έχουμε και επαλήθευση από τον ίδιο τον comex ότι το jailbreak έρχετε πριν τα Χριστούγεννα! Ο MuscleNerd αναφέρει επίσης ότι δουλεύουν σε μία καινούρια λύση με την οποία θα μπορούμε να κάνουμε downgrade το baseband 06.15.00.

Ο comex απάντησε θετικά σε κάποιον χρήστη ο οποίος ζήτησε untethered jailbreak για τα Χριστούγεννα.

Η απάντηση του comex ήταν:

Θα το έχεις.

Όσο για το downgrade του baseband αφορά μόνο τους χρήστες οι οποίοι έχουν αγοράσει το iPhone από το εξωτερικό. Η κατάσταση του εργαλείου για το downgrade είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά ο MuscleNerd είναι αρκετά θετικός. Να θυμηθούμε εδώ ότι το 06.15.00 είναι το firmware του iPad 3G στο firmware iOS 3.2.2, το οποίο πια χρειαζόμαστε για να ξεκλειδώσουμε αγορασμένα iPhone 3G ή 3GS από το εξωτερικό με iOS 4.2.1. Η διαδικασία για την αναβάθμιση περιγράφετε στον οδηγό μας και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως δεν θα υπάρχει επιστροφή (downgrade) το οποίο μας κάνει να χάσουμε την εγγύηση της συσκευής και να κάνουμε κάποιο update στο μέλλον από το iTunes πριν βρεί η DevTeam κάποια λύση.

Με αυτή την καινούρια μέθοδο θα μπορούμε λοιπόν να επιστρέψουμε σε παλαιότερη έκδοση baseband, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε update από το iTunes αλλά να έχουμε και την εγγύηση της συσκευής μας ξανά. Επίσης αυτή η μέθοδος θα λύνει  και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν όσων αφορά το GPS.

Φυσικά αν μάθουμε κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε!