Οδηγός: Πως να ενεργοποιήσετε iPhone 3GS ή 3G αγορασμένο από εξωτερικό με το SAM, την καινούρια μέθοδο ξεκλειδώματος που έχει εγκριθεί από την DevTeam!

Καλά νέα για οποιονδήποτε έχει αγοράσει το iPhone 3G ή 3GS από  το εξωτερικό και θέλει να ενεργοποιήσει την συσκευή του για να δεί την homescreen. Σήμερα η DevTeam ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας καινούριας έκδοσης του redsn0w που είναι συμβατό με την καινούρια μέθοδο ενεργοποίησης.

Η μέθοδος του Hacktivation ανακαλύφθηκε από τον developer του TetherMe, sbinger ο οποίος κυκλοφόρησε ένα καινούριο εργαλείο που ονομάζεται SAM (Subscriber Artificial Module) το οποίο “μπερδεύει” το iTunes και το iPhone φτιάχνοντας ένα ticket ενεργοποίησης (activation ticket) ακόμα και αν έχετε κάνει unlock με το ultrasn0w. Αυτό σημαίνει πως κερδίζεται τα push notifications και την μπαταρία που θα είχε το iPhone σας αν δεν είχατε κάνει unlock.

Η καινούρια μέθοδος συστήνεται σε όλους τους χρήστες ακόμα και σε αυτούς που έχουν ήδη ξεκλειώσει το iPhone τους. H καινούρια έκδοση του redsn0w κυκλοφόρησε μόνο και μόνο για να αφαιρέσει όλα τα αρχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SAM.

Απαιτήσεις

Κατεβάστε την iOS έκδοση που έχετε ήδη εγκατεστημένη στην συσκευή σας μπορείτε να βρείτε όλα τα iOS firmware στην ειδική μας κατηγορία.

Οδηγίες

1. Ανοίγουμετο Cydia στο iPhone που έχουμε αγοράσει από το εξωτερικό, και προσθέτουμε το repository:

http://repo.bingner.com

2. Κάνουμε εγκατάστση το SAM και το SAMPrefs

3. Κατεβάζουμε το καινούριο redsn0w 0.9.6b6 στον υπολογιστή μας:

Μην ξεχνάτε! Οι χρήστες με Windows Vista και Windows 7 θα πρέπει να κάνουνε δεξί click και να επιλέξουν run application as Administrator.

4. Μετά το μόνο που έχουμε να κάνουμε έιναι να ακολουθήσουμε την γνωστή διαδικασία του redsn0w. Αφού ανοίξουμε το redsn0w επιλέγουμε το iOS firmware ανάλογα με την συσκευή μας. Μετά πατάμε στο κουμπάκι Next.

5. Προσοχή! Εδώ επιλέγουμε Deactivate και μετά πατάμε το κουμπάκι Next.

6. Αφού τελειώσει η διαδικασία πηγαίνουμε στο iPhone μας, στα Settings και επιλέγουμε SAM και μετά Deactivate iPhone.

7. Τώρα πολύ απλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iPhone από το iTunes όπως ακριβώς ένα iPhone που αγοράζουμε από Ελλάδα! Συνδέουμε την συσκευή στον υπολογιστή μας και περιμένουμε το μήνυμα iPhone is activated.

Αν το iTunes δεν αναγνωρίσει αμέσως τον παροχέα μας, θα πρέπει να τον επιλέξουμε και να πατήσουμε στο SIMID.

Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχουμε ξεκλειδώσει το iPhone μας μπορούνε να ακολουθήσουν τον οδηγό χωρίς τα βήματα του Deactivate.