Οδηγός: Πως να κάνετε το iPhone και το iPad AirPlay συσκευές! [Jailbreak]

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του AirPlay είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την iOS συσκευή μας σαν ηχείο AirPlay. Στην πραγματικότητα ηχείο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Apple TV, ένα ηχοσύστημα συνδεδεμένο σε ένα AirPort Express Station ή ένα AirPlay ηχοσύστημα. Αλλά δεν μπορούμε να στείλουμε ήχο από μία iOS συσκευή σε μία άλλη ή από το iTunes σε κάποιο iPhone ή iPad.

Φανταστείτε όμως να είχαμε αυτή την δυνατότητα. Για παράδειγμα πάτε βόλτα με κάποιον φίλο σας και έχει συνδεδεμένο στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου το iPhone του, ακούτε μουσική από αυτό και θέλετε να ακούσετε κάποιο κομμάτι από το δικό σας iPhone. Απλά ανοίγετε το iTunes και αν έχετε και οι δύο το AirPlay στέλνετε την μουσική από το iPhone σας στο δικό του και αυτό χάρη στο iPhone που γίνεται ηχείο με το AirPlay. Η ακόμα κάτι που μπορεί να αντιμετωπίζεται καθημερινά είστε στο σπίτι και θέλετε να έχετε μουσική στην κουζίνα ή στο σαλόνι απλά από το iTunes επιλέγετε που θέλετε να έχετε τον ήχο – σε ποια συσκευή – και όσο μεγάλη εμβέλεια έχει το ασύρματο σας δίκτυο θα ακούτε την μουσική που παίζει στο iTunes σας.

Με τον παρακάτω οδηγό θα μπορείτε να κάνετε την iOS συσκευή σας να φαίνεται σαν συμβατή AirPlay συσκευή, δηλαδή το iTunes αλλά και άλλες iOS συσκευές θα μπορούν να στείλουν ήχο σε αυτή!

Προσοχή! Δεν θα προτείναμε τον παρακάτω οδηγό σε χρήστες που δεν έχουν εμπειρία με το jailbreak, αυτή η διαδικασία πρόκειται να τροποποιήσει συγκεκριμένα αρχεία συστήματος και θα ενεργοποιήσει ακόμα μια εφαρμογή που θα τρέχει στο background που μπορεί να στραγγίζει την μπαταρία σας.

Απαιτήσεις

  • iPhone, iPod touch, iPad jailbroken με iOS 4.1 ή νεότερο.
  • iTunes αναβαθμισμένο στην έκδοση 10.1.
  • FTP client όπως Cyberduck για Mac ή WinSCP για PC.
  • Τα αρχεία του AirPlay.zip.

Οδηγίες

1. Κατεβάζουμε το AirPlay.zip και το αποσυμπιέζουμε. Θα δούμε δύο αρχεία  που θα πρέπει να γράψουμε στην iOS συσκευή μας airtunesd και com.apple.airtunesd.plist.

2. Το αρχείο aritunesd θα πρέπει να το γράψουμε μέσα στον φάκελο /usr/libexec στην iOS συσκευή μας. Και το com.apple.airtunesd.plist στο /System/Library/LaunchDaemons. Για να τα αντιγράψετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cyberduck, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένο το OpenSSH από το Cydia.

3. Μόλις αντιγράψετε το κάθε αρχείο στην θέση του κάντε δεξί click πάνω στο κάθε ένα και βεβαιωθείτε πως τα permissions είναι 755.

4. Επανεκκινήστε την συσκευή σας.

5. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας και η iOS συσκευή σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

6. Ανοίξτε το  iTunes στον υπολογιστή σας, και βάλτε ένα τραγούδι να παίζει. Αν όλα έχουν γίνει σωστά θα πρέπει κάτω δεξιά από το κουμπάκι του AirPlay στο iTunes να βλέπετε την iOS συσκευή σας, επιλέγοντας την η μουσική που ακούτε θα μεταφερθεί σε αυτή.

Μην ξεχνάτε πως αν έχετε εγκατεστημένες δύο εφαρμογές από το Cydia, το iFile (που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται) και το  Safari Download Manager μπορείτε να κάνετε όλη την δουλειά από την iOS συσκευή σας!

[TouchBite]

One thought on “Οδηγός: Πως να κάνετε το iPhone και το iPad AirPlay συσκευές! [Jailbreak]

Comments are closed.