Οδηγός: AirPrint και μοίρασμα εκτυπωτή σε Windows

Μια από όλες τις καινούριες δυνατότητες του καινούριου iOS 4.2.1 είναι και αυτή του AirPrint, δηλαδή να μπορείτε να τυπώνετε από το iPhone, iPad ή iPod touch χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε πάνω κάποιον εκτυπωτή, με άλλα λόγια ασύρματα. Μια πολύ ενδιαφέρον δυνατότητα αλλά με πολλά μειονεκτήματα.

Οι εκτυπωτές που είναι συμβατοί με το AirPrint είναι μόνο 11 μοντέλα και είναι όλα της HP. Στην πραγματικότητα η Apple για να διορθώσει αυτό το μικρό πρόβλημα αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια καινούρια beta έκδοση του iTunes 10.1 το οποίο θα είχε την δυνατότητα να μοιραστεί έναν USB εκτυπωτή ο οποίος θα ήταν συνδεδεμένος στο τοπικό σας δίκτυο, αλλά στην τελική έκδοση αποφάσισε να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για τους χρήστες Mac υπάρχει ένας οδηγός που έχουμε γράψει και αναλυτικά εξηγούμε τι πρέπει να κάνουν για να χρησιμοποιήσουν το AirPrint τι γίνεται όμως για αυτούς που έχουν υπολογιστή με Windows;

Στη συνέχεια θα δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε την δυνατότητα του AirPrint για την iOS συσκευή σας σε υπολογιστή με Windows.

Οδηγίες

Δεν ευθυνόμαστε αν υπάρχει πρόβλημα με τα windows σας ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό! Η διαδικασία όμως είναι πολύ απλή αλλά προτείνουμε τον οδηγό μόνο σε όσους γνωρίζουν αρκετά καλά τα windows.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση iTunes 10.1 εγκατεστημένη στα windows σας. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

2. Κατεβάστε το αρχείο  AirPrint.zip που περιέχει ότι χρειάζεστε για το AirPrint και ανοίξτε το.

3. Δημιουργήστε ένα φάκελο AirPrint στο C:\Program Files\AirPrint\ ή για τα Windows 64bit C:\Program Files (x86)\AirPrint.

4. Αντιγράψτε τα αρχεία του AirPrint.zip από το βήμα 2 στο φάκελο που δημιουργήσαμε.

5. Τρέξτε την εφαρμογή Command Prompt (cmd.exe) σαν Administrator.  Το command prompt μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο Start Menu (Έναρξη) και στο Search (Εύρεση) απλά γράψτε στην εύρεση cmd.exe και πατήστε enter.

6. Στην κονσόλα που ανοίξατε δώστε προσεκτικά τις παρακάτω εντολές

Για Windows 32bit

sc.exe created AirPrint binpath = “C: \ Program Files \ AirPrint \ airprint.exe-s” depend = “Bonjour Service” start = auto

sc.exe start AirPrint

Για Windows 64bit

sc.exe created AirPrint binpath = “C: \ Program Files (x86) \ AirPrint \ airprint.exe-s” depend = “Bonjour Service” start = auto

sc.exe start AirPrint

7. Κάντε διπλό click στο AirPrint.exe στο Windows Firewall και allow incoming connections. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια εγγραφή με το AirPrint.exe δημιουργήστε μια μόνοι σας.

8. Σιγουρευτείτε ότι ο εκτυπωτής είναι σωστά ρυθμισμένος μέσα από τον πίνακα ελέγχου. Για παράδειγμα αν έχετε Windows 7, πηγαίνετε Control Panels (Πίνακας Ελέγχου)> Devices and Printers (Εκτυπωτές) κάντε δεξί click στον εκτυπωτή της επιλογής σας, μετά Ιδιότητες εκτυπωτή και Sharing (Μοίρασμα) και τέλος Share Printer (Μοίρασμα εκτυπωτή).

9. Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να εκτυπώσετε από την συσκευή σας θα ερωτηθείτε για username και password στον υπολογιστή σας.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα μπορείτε να εκτυπώσετε σε Windows με το AirPrint. Αν έχετε προβλήματα μπορείτε να μας αφήσετε κάποιο σχόλιο παρακάτω για να σας βοηθήσουμε.

[via TIPB]