Τι ακριβώς σημαίνει η έννοια tethered jailbreak;

Η έννοια του tethered jailbreak μπορεί να είναι κάτι που πολλοί ακούνε για πρώτη φορά, για αυτό η Dev Team αναβάθμισε την τελευταία της δημοσίευση και πρόσθεσε κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε για το tethered jailbreak.

  1. Αν έχουμε iPhone 3G, iPhone 3GS με παλιό bootrom ή iPod touch 2ης γενιάς όχι MC μοντέλο, δεν έχετε πρόβλημα. To redsn0w δουλεύει με untethered jailbreak για εσάς και τίποτα από τα παρακάτω δεν πρέπει να σας ανησυχεί.
  2. Το tethered δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε boot (εκκινήσετε) την συσκευή σας χωρίς κάποια βοήθεια από Mac ή PC. Στην πραγματικότητα αν δεν έχετε εγκαταστήσει περίεργα tweaks τα οποία τροποποιούν το SpringBoard ή το CommCenter, η συσκευή σας θα πρέπει να κάνει boot. Παρόλα αυτά, προγράμματα που γίνονται εγκατάσταση με το jailbreak όπως το Cydia δεν θα δουλεύουν (και το Cydia θα έχει ακόμα λευκό εικονίδιο). Επίσης συγκεκριμένες εφαρμογές του συστήματος οι οποίες μετακινήθηκαν από το Cydia δεν θα ανοίγουν (όπως ο Safari αν έχετε παρατηρήσει, μετά το jailbreak του iOS 4.2.1).
  3. Αν έχετε εγκαταστήσει tweaks που χρησιμοποιούνε το MobileSubstrate που τροποποιούν το SpringBoard ή άλλες βασικές εφαρμογές, η συσκευή σας δεν θα μπορεί να κάνει boot (θα βλέπετε συνεχώς το μηλαράκι). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το redsn0w και να επιλέξετε Just boot tethered right now.

Επίσης η Dev Team μας θυμίζει ότι ο comex και άλλοι δουλέυουν για να έναν τρόπο με untethered jailbreak στο iOS 4.2.1.

[via iPhone Dev Team blog]