iPhone Dev Team: Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για το jailbreak του iOS 4.2.1

Αφού ο p0sixninja μας έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το GreenPois0n και το jailbreak του iOS 4.2.1, σειρά έχει τώρα η iPhone Dev Team. Στο site της Dev-Team μπορούμε να δούμε το καινούριο άρθρο στο οποίο μας λέει πως έχει η κατάσταση τώρα σχετικά με το jailbreak και το unlock.

Αρχικά η Dev-Team προειδοποιεί όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν unlock σχετικά με αυτό το update. Δηλαδή τους χρήστες με iPhone που έχουν φέρει από το εξωτερικό, και μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε SIM με το ultrasn0w.

Τα καλύτερα νέα είναι για τους κατόχους iPhone 3G, iPhone 3GS με παλιό  bootrom και τα iPod touch (όχι την MC έκδοση). Χάρη στον συνδυασμό του αυθεντικού pwnage2 exploit, the arm7_go exploit, 24kpwn και του limera1n η συσκευή σας μπορείτε να γίνει  jailbreak untethered όπως πάντα.

Τώρα όσον αφορά τους χρήστες καινούριων συσκευών, τα καλά νέα είναι ότι χάρη στο limera1n exploit του geohot μπορούμε να κάνουμε jailbreak όλες μας τις συσκευές (αυτό θα ισχύει μέχρι να κυκλοφορήσει κάποια καινούρια συσκευή η Apple που θα κόβει το limera1n exploit). Τα άσχημα νέα είναι ότι μέχρι στιγμής για τις πιο καινούριες συσκευές το jailbreak θα είναι tethered. Αυτό σημαίνει ότι αν η συσκευή σας μείνει από μπαταρία θα πρέπει να την συνδέσετε στο Mac ή στο PC σας για να κάνει boot.

O comex αυτή την στιγμή δουλεύει σκληρά σε μια μέθοδο η οποία θα μας δώσει untethered jailbreak και στο iOS 4.2.1, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα SHSH blobs μας του iOS 4.1 για να το χρησιμοποιήσουμε. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμο αυτό.

Για την ώρα η Dev Team συστήνει ότι καλό θα ήταν να αποθηκεύσουμε όλοι τα SHSH blobs μας της 4.1, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για την κάθε σας συσκευή – είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι αν θέλουμε να διατηρήσουμε το jailbreak μας.

Για όλους τους χρήστες που έχουν ξεκλείδωτη την συσκευή τους με το ultrasn0w, μόλις κυκλοφορήσει η καινούρια έκδοση του Redsn0w με την καινούρια έκδοση του Cydia και τα καινούρια kernel patches, η Dev Team θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στην κατάσταση του unlock. Πολύ πιθανόν το ultrasn0w να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα για όλους τους iPhone 3G και iPhone 3GS χρήστες που έχουν την συσκευή τους αγορασμένη από το εξωτερικό. Ενώ το ξεκλείδωμα για το iPhone 4 έχει περισσότερες απαιτήσεις και δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πότε θα είναι διαθέσιμο.

Μόλις υπάρχουν νεότερα σχετικά με το καινούριο Redsn0w και το καινούριο Cydia που θα είναι συμβατά με το iOS 4.2.1 θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα!

One thought on “iPhone Dev Team: Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για το jailbreak του iOS 4.2.1

Comments are closed.