Οδηγός: Ενεργοποιήστε το Find My iPhone σε iPhone, iPod touch και iPad με δωρεάν Apple ID

Με το καινούριο update iOS 4.2 που θα κυκλοφορήσει και το γεγονός ότι το Find My iPhone θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες iOS 4.2, η Apple ανάρτησε στο site της οδηγίες για την εγκατάσταση και χρήση του Find My iPhone σε iPhone, iPod touch και iPad!

Τι ακριβώς είναι το Find My iPhone;

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτή η υπηρεσία, μπορούμε να δούμε το video στη συνέχεια που η Apple εξηγεί τα χαρακτηριστικά του:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O0xgu_JX3-w&feature=player_embedded[/youtube]

Μέσα από αυτή την υπηρεσία μπορούμε να βρούμε το χαμένο μας iPhone ή iPad, κάνοντας το να βγάλει κάποιο ήχο προειδοποίησης, στέλνοντας ένα μήνυμα που θα εμφανίσει στην οθόνη ή ακόμα και να διαγράψουμε πλήρως όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στην συσκευή.

Οδηγίες

1. Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή μας έχει το iOS 4.2 ή νεότερο. Αν θα δημιουργήσετε δωρεάν λογαριασμό για το MobileMe χρειάζεστε iPhone 4.

2. Πηγαίνουμε στα Settings (Ρυθμίσεις) και επιλέγουμε Mail, Contacts, Calendars (Mail, επαφές, ημερολόγια).

3. Κάνουμε tap στο Add Account (Προσθήκη…) και επιλέγουμε MobileMe.

4. Συμπληρώνουμε τα Apple ID και Password. Αν έχουμε iTunes Store account ή έχουμε αγοράσει ποτέ από το Apple Online Store έχουμε Apple ID. Αν δεν έχουμε Apple ID, κάνουμε tap το Create Free Apple ID και ακολουθούμε τις οδηγίες εκεί. Αν έχουμε ήδη MobileMe λογαριασμό απλά δίνουμε τα στοιχεία μας.

5. Για να επαληθεύσουμε τον λογαριασμό μας, αν ο MobileMe λογαριασμός μας γράφει Not Verified, πρέπει να κάνουμε έναν έλεγχο στο Inbox μας για mail από την Apple. Σε αυτό κάνουμε click στο Verify Now και γράφουμε τα στοιχεία μας για να συνδεθούμε.

Αν δεν βλέπουμε κάποιοι verification email στο Inbox μας, επιλέγουμε τον MobileMe λογαριασμό μας και κάνουμε tap στο Resend Verification Email.

6. Επιστρέφουμε στην οθόνη του MobileMe και γυρνάμε τον διακόπτη του Find My iPhone στο ON. Μόλις εμφανιστεί το μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης, κάνουμε tap στο Allow.

Μετά για να το δοκιμάσουμε δεν έχουμε παρά να συνδεθούμε στο me.com από τον υπολογιστή μας και να δούμε στο χάρτη που βρίσκεται το iPhone μας, να εμφανίσουμε κάποιο μήνυμα στην οθόνη ή και να ενεργοποιήσουμε τον κωδικό κλειδώματος της συσκευής.

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ακόμα ένα video της Apple, το οποίο εξηγεί τις ρυθμίσεις και την χρήση αυτής της υπηρεσίας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FH7N34W80vk&feature=player_embedded[/youtube]

Όλες οι εικόνες, τα video και το κείμενο σε αυτόν τον οδηγό ανήκουν στην Apple.

Ευχαριστούμε το iSpazio για τα video links!