Δελτίο τύπου της Apple Inc. για την άφιξη των Beatles στο iTunes!

Η Apple μαζί με την ανακοίνωση της άφιξης τον Beatles στο iTunes δημοσίευσε στο site της και το δελτίο τύπου που θα δείτε στην συνέχεια μεταφρασμένο στα Ελληνικά! Φυσικά πολύ απογοητεύτηκαν για την τόση μυστικότητα της σημερινής ανακοίνωσης και δυσαρεστήθηκαν που δεν είχε να κάνει σχέση με την cloud ή streaming υπηρεσία στο iTunes!

Αυτό που συνέβει είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία της Apple και της μουσικής βιομηχανίας καθώς η Apple Corps των Beatles πολέμαγε την Apple Inc. από τότε που δημιουργήθηκε και με την σημερινή εξέλιξη παραδέχεται δημόσια την ήττα της.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η ποιότητα των δίσκων Beatles ακόμα και σήμερα είναι σημείο αναφοράς για την μουσική βιομηχανία. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε την μετάφραση δελτίου τύπου.

Οι Beatles τώρα στο iTunes

Όλα τα 13 θρυλικά Studio Albums των Beatles & Special Digital Box Set

Λονδίνο και Κουπερτίνο, Καλιφόρνια— 16 Νοέμβριου, 2010—η Apple Corps, EMI και η Apple® σήμερα ανακοινώνουν ότι οι Beatles, το πιο αγαπημένο και με την μεγαλύτερη επιρροή, συγκρότημα στην μουσική ιστορία, είναι τώρα διαθέσιμο   για πρώτη φορά στο Κατάστημα iTunes® (www.itunes.com). Με αρχή από σήμερα, τα 13 θρυλικά remastered studio albums του συγκροτήματος σε iTunes LPs, οι δύο τόμων “Past Masters” συλλογή και οι κλασικές “Red” και “Blue” συλλογές είναι τώρα διαθέσιμες για αγορά και κατέβασμα από το iTunes® παγκοσμίως είτε ως albums είτε ως μεμονωμένα κομμάτια. Οι θαυμαστές μπορούν να πάρουν ένα ειδικό ψηφιακό “Beatles Box Set” που περιέχει την συναυλία “Live at the Washington Coliseum, 1964” σε βίντεο, μια παγκόσμια αποκλειστικότητα του iTunes που παρουσιάζει τους Beatles’ στην πρώτη τους συναυλία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε την μουσική των Beatles στο iTunes”, είπε ο Sir Paul McCartney. “Είναι φανταστικό να βλέπουμε τα τραγούδια που δημοσιεύσαμε σε δίσκο βινυλίου να λαμβάνουν τόσο πολύ αγάπη από τον ψηφιακό κόσμο, όπως την πρώτη φορά που γράφτηκαν.”

“Νιώθω ευγνώμων που πλέον δεν θα με ρωτάνε, πότε οι Beatles θα έρθουν στο iTunes,” είπε ο Ringo Starr. “Επιτέλους, αν τα θέλετε—μπορείτε τώρα να τα πάρετε—Οι Beatles από το Liverpool, έως τώρα! Ειρήνη και Αγάπη, Ringo.”

“Αγαπάμε τους Beatles και είναι τιμή μας και καμάρι μας να τους καλώς ορίσουμε στο iTunes,” είπε ο Steve Jobs, CEO της Apple. “Ήταν ένας μακρής και δύσκολος δρόμος για να φτάσουμε εδώ. Ευχαριστώ τους Beatles και την EMI, τώρα πραγματοποιούμε ένα όνειρο που είχαμε από τότε που ξεκινήσαμε το  iTunes πριν δέκα χρόνια.”

“Σε ένα χαρούμενο πνεύμα του Give Peace A Chance, νομίζω ότι είναι τόσο σωστό που το κάνουμε αυτό στην 70η χρονιά γενεθλίων του John,” είπε η Yoko Ono Lennon.

“Οι Beatles στο iTunes—Μπράβο!” είπε η Olivia Harrison.

“Οι Beatles και το iTunes έχουν πραγματικούς εφευρέτες στο χώρο τους,” είπε ο  EMI Group CEO Roger Faxon. “Είναι ένα προτέρημα για οποιονδήποτε στην EMI να δουλεύει με τον Steve Jobs και με τον Jeff Jones της Apple Corps’ και τις ομάδες τους δημιουργώντας ένα φανταστικό σκαλοπάτι στην ανάπτυξη της ψηφιακής μουσικής.”

Καθένα από τα 13 θρυλικά remastered studio albums, συμπεριλαμβανομένων των “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band,” “Revolver,” “The Beatles [The White Album]” και του “Abbey Road” περιλαμβάνουν iTunes LPs, που δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμπειρία στα άλμπουμ, με μια πολύ όμορφη σχεδίαση και πολλά οπτικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ένα μοναδικό mini-ντοκιμαντέρ σχετικά με την δημιουργία του κάθε άλμπουμ. Η συλλογή των δύο-τόμων “Past Masters” και η κλασικές συλλογές “Red” και “Blue” είναι επίσης διαθέσιμες.

Τα Single albums είναι διαθέσιμα για αγορά και κατέβασμα για 12.99 € το καθένα, τα διπλά άλμπουμ για 19.99 € το καθένα και μεμονωμένα κομμάτια για 1.29 € το καθένα.

Το ειδικό ψηφιακό “Beatles Box Set” (149 €) περιλαμβάνει τα 13 remastered studio albums με iTunes LPs και όλα τα mini-ντοκιμαντέρ, “Past Masters,” και την συναυλία  “Live at the Washington Coliseum, 1964”, μια παγκόσμια αποκλειστικότητα του iTunes που παρουσιάζει τους Beatles’ στην πρώτη τους συναυλία. Επίσης, οι θαυμαστές των Beatles μπορούνε να δούνε μέσω stream τη συναυλία  “Live at the Washington Coliseum, 1964” από το iTunes, δωρεάν για υπενθύμιση αυτής της ημερολογιακής χρονιάς.

Η Apple Corps Ltd. ιδρύθηκε από τους Beatles το 1968 για να ελέγχει τα δικαιώματα του συγκροτήματος. Η Λονδρέζικη εταιρεία, είναι διαχειριστής όλων των δίσκων των Beatles από το 1960s μέχρι σήμερα που έχουν πουλήσει 600 εκατομμύρια δίσκους, κασέτες και CDs. Από το 1990,η Apple είναι μπροστάρης στα νέα project των Beatles, τα οποία έχουν γινει σημείο αναφοράς, για την εκπλήρωση τεχνολογιών αιχμής που χρησιμοποιήθηκαν  και περιλαμβάνουν τα, The Beatles Anthology projects, το άλμπουμ με τα 29-εκατομμύρια πωλήσεις, The Beatles 1, The Beatles LOVE show and CD και το κυκλοφορημένο στις 09/09/09 , The Beatles Remastered catalogue και το The Beatles Rock Band game. Για περισσότερες πληροφορίες για τα  The Beatles’ projects μπορείτε να βρείτε στο www.thebeatles.com.

Η EMI Music είναι μια από τις καλύτερες μουσικές εταιρίες παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει καλλιτέχνες όλων των γεύσεων και ειδών. Οι εταιρίες που έχει είναι οι Angel, Astralwerks, Blue Note, Capitol, Capitol Latin, Capitol Nashville, EMI Classics, EMI CMG, EMI Records, EMI Records Nashville, Manhattan, Parlophone και η Virgin.

Η Apple σχεδιάζει Macs, τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές στον κόσμο, σε συνδυασμό με το OS X, iLife, iWork και επαγγελματικό λογισμικό. Η Apple οδηγεί την ψηφιακή μουσική επανάσταση με τα iPods και το iTunes online store.Η Apple εφεύρε ξανά το κινητό τηλέφωνο με το επαναστατικό iPhone και το App Store, και πρόσφατα παρουσίασε το μαγικό iPad το οποίο ορίζει το μέλλον των φορητών συσκευών υπολογιστών και πολυμέσων.

Επαφές για τον τύπο:
Tom Neumayr
Apple
tneumayr@apple.com
(408) 974-1972

Moira Bellas
MBC PR for Apple Corps Ltd.
moira@mbcpr.com
+44 207 483 9213

Dylan Jones
EMI
djones@emigroup.com
(212) 492-1230

Για την μετάφραση ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Πεταλιά

[via Apple]