Πως να επαναφέρεται το AirPrint στο Mac OS X 10.6.5

Χτες σας ενημερώσαμε για την απομάκρυνση του AirPrint από το Mac OS X. Φαίνεται όμως πως με το καινούριο update της Apple κάποιοι χρήστες αναφέρουν πως το AirPrint δουλεύει.

Ο developer Steven Troughton-Smith σκέφτηκε μια ιδέα για να κάνει το AirPrint να δουλεύει σε όλα τα Mac που αναβαθμίστηκαν στο Mac OS X 10.6.5.

Στη συνέχεια θα δούμε τις οδηγίες για να το πετύχουμε αυτό, αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τις παρακάτω εντολές θα ήταν καλύτερο να περιμένετε από την Apple για αυτή την λειτουργία.

Τα αρχεία που χρειάζεστε είναι:

  • /usr/libexec/cups/filter/urftopdf
  • /usr/share/cups/mime/apple.convs
  • /usr/share/cups/mime/apple.types

Aν πάρετε τα παραπάνω αρχεία από μια beta του Mac OS X 10.6.5 (που μπορείτε να το βρείτε αν ψάξετε στο Google ή σε torrent sites).

Αφού τα βρείτε και τα βάλετε στην σωστή θέση το μόνο που πρέπει να κάνετε μετά είναι να σβήσετε και να ξανά περάσετε τον εκτυπωτή σας στις ρυθμίσεις Print & Fax. Μόλις το κάνετε αυτό το μόνο που μένει είναι να μοιράσετε τον εκτυπωτή από το Sharing του System Preferences θα πρέπει να βλέπετε τον εκτυπωτή σας σε όλες τις συσκευές σας με iOS που υποστηρίζουν AirPrint.

Μην ξεχνάτε ότι το directory /usr είναι κρυφό στο Mac σας και θα πρέπει να φτάσετε σε αυτόν με το Terminal. Ξανά λέμε πως αν δεν είστε σίγουροι καλύτερα να διαβάσετε και παρακάτω.

Πώς μπορείτε να δείτε τον φάκελο /usr

  • Μέθοδος 1η: Από το terminal.app, γράψτε open-a Finder /usr/local/bin
  • Μέθοδος 2η: Από το μενού Go του Finder γράφοντας /usr/local/bin  στο μικρό παραθυράκι που θα εμφανιστεί

[via 9to5Mac]