Activate – Jailbreak – Unlock

Activate ή αλλιώς ενεργοποίηση, οι περισσότεροι το αποκαλούν και ξεκλείδωμα το οποίο είναι λάθος.
Όταν δούμε στο iPhone μας κάτω στην slide bar το μήνυμα “slide for emergency” σε διάφορες γλώσσες σημαίνει πως το iPhone μας δεν είναι κλειδωμένο αλλά απλά δεν έχει ενεργοποιηθεί. Αν ο provider σας δεν σας το ενεργοποιήσει τότε το Pwnage είναι η λύση. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε καλά, Ενεργοποίηση: μου επιτρέπετε να δω το κεντρικό μενού και εφόσον έχω κάνει ενεργοποίηση σε κάποια εταιρία π.χ. vodafone το iPhone μου έχει και σήμα.

Jailbreak.Ο χώρος αποθήκευσης του iPhone δεν είναι προσβάσιμος από τον χρήστη του. Μόνο από το iTunes. Μετά από jailbreak λοιπόν μπορούμε να γράψουμε σε οποιοδήποτε στο μέρος του iPhone μας, ακόμη και στο σύστημα του. Έτσι χρησιμοποιώντας τον Installer και το Cydia ,μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ένα παιχνίδι, ένα εργαλείο για το iPhone, κάποιο plugin, γενικά – οτιδήποτε χωρίς περιορισμούς.

Unlock ή αλλιώς ξεκλείδωμα. Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλήσεις και να στείλει SMS (λειτουργίες τηλεφώνου). Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή ακόμα για το iPhone 3G. Το Unlock δεν είναι απαραίτητο αν το iPhone σας είναι νόμιμο.

Σχετικά με την εγγύηση: Κάνοντας jailbreak στο iPhone σας χάνετε την εγγύηση που σας προσφέρει ο provider σας “εικονικά”. Στην παρούσα φάση μπορείτε απλά να κάνετε Restore απο το iTunes με το original ipsw της Apple και το iPhone σας να επανέρθει στην αρχική του κατάσταση.
Προσοχή! Εφόσον κάνετε Unlock – που ακόμη δεν είναι εφικτό για το iPhone 3G, θα πρέπει να ακόλουθησετε οδηγίες για να το φέρετε στην αρχική του κατάσταση οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μαζί με το Unlock.