Ac1dSn0w, ένα εργαλείο για Jailbreak από την PwnDevTeam

Η PwnDevTeam ανακοίνωσε πριν λίγο ότι κυκλοφόρησε την Beta 1 έκδοση του Ac1dSn0w για το Mac OS X Lion. Το Ac1dSn0w θα σας επιτρέψει να κάνετε tethered jailbreak στην iOS συσκευή σας.

Φυσικά με αυτό το εργαλείο έχετε και άλλες δυνατότητες όπως Tethered Boot, Pwned DFU και Exit Recovery έτσι ώστε να βγάλετε την συσκευή σας από την επανάληψη του Recovery mode.

 

Συμβατές συσκευές με iOS 5/iOS 5.0.1

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPod touch 4G
  • iPad 1

 

Οδηγίες

1. Αρχικά κατεβάζουμε το Ac1dSn0w από εδώ.

2. Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή μόλις το ανοίξουμε θα πρέπει να δούμε το παρακάτω παράθυρο.

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πολύ απλό όπως μπορούμε να δούμε και στο παραπάνω screenshot. Υπάρχουν μερικά κουμπάκια με τις γνωστές επιλογές για Jailbreak, Tethered Boot, Pwned DFU και Exit Recovery. Επίσης θα βρούμε δύο επιλογές που ενεργοποιούν το παράθυρο με την κονσόλα και αυτό με τον βοηθό.

Η Κονσόλα μας δείχνει μερικές πληροφορίες για την συσκευή όπως και το εργαλείο f0recast αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται η συσκευή. Το παράθυρο του Assistant είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode για να χρησιμοποιήσουμε τις λειτουργίες της εφαρμογής.

3. Συνδέστε τη συσκευή σας στο Mac.

4. Σβήστε τη συσκευή σας.

5. Αν δεν γνωρίζεται την διαδικασία πατήστε στο κουτάκι ‘Show Assistant’ για να εμφανιστεί ο οδηγός του DFU mode. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να βάλετε την συσκευή σας σε DFU mode.

6. Μόλις είστε σε DFU mode πατήστε το κουμπάκι ‘Jailbreak’ και περιμένετε μέχρι να κάνει jailbreak την συσκευή σας.

7. Αφού κάνετε Jailbreak θα πρέπει να βάλετε πάλι την συσκευή σας σε DFU mode και να πατήσετε το ‘Tethered Boot’ και να περιμένετε την συσκευή σας να κάνει επανεκκινήσει.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία η συσκευή μας θα πρέπει να είναι Jailbroken και στη Home screen θα πρέπει να υπάρχει το εικονίδιο του Cydia.

Η PwnDevTeam ήδη έχει σχέδια για τις επόμενες εκδόσεις της. Αν και η έκδοση του Ac1dSn0w που κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής είναι σε πρώιμο επίπεδο ανάπτυξης, η ομάδα έχει στα μελλοντικά της σχέδια να δώσει την δυνατότητα με αυτή την εφαρμογή να κάνουμε jailbreak remotely σε συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει απλά να κάνουμε εγκατάσταση ένα server πρόγραμμα σε οποιοδήποτε OS (Linux, BSD, Windows) και το Ac1dSn0w θα κάνει jailbreak οποιαδήποτε συσκευή στον κόσμο και αν θέλουμε. Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, θα μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε custom firmware όπως και η δυνατότητα iRecovery Remote που θα στέλνει σε συσκευές οπουδήποτε στον κόσμο payloads και ότι άλλο θέλουμε.

Thanks PwnDevTeam

One thought on “Ac1dSn0w, ένα εργαλείο για Jailbreak από την PwnDevTeam

Comments are closed.