Οδηγός: Πώς να ενεργοποιήσετε το Now Playing του iTunes στο Dock του Mac


Αν έχετε Mac και χρησιμοποιείτε το iTunes σίγουρα έχετε δει το Growl, ένα καλό προγραμματάκι για να βλέπετε τις ειδοποιήσεις προγραμμάτων στην οθόνη ή ακόμα και τον τίτλο του τραγουδιού που παίζει, με διάφορα themes της επιλογής μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Growl για να εμφανίσουμε στην οθόνη τα τραγούδια που παίζουν τώρα στο iTunes μας, όμως φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το iTunes για να τα εμφανίσουμε αλλά πολλές φορές αυτό απαιτεί διάφορες εφαρμογές, όπως το Synergy, το Cover Sutra και διάφορες άλλες.

Τα παιδιά από το Mac OS X Hints σήμερα θα μας δείξουν πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις  του iTunes με μόνο μερικές εντολές στο Terminal. Το κολπάκι αυτό δουλεύει μόνο στο Mac OS X Lion 10.7.

Κλείστε το iTunes σας αν το έχετε ανοιχτό, ανοίξτε το Terminal, το οποίο θα βρείτε στο Macintosh HD (ή όποιο και αν είναι το όνομα του δίσκου σας) > Applications > Utilities > Terminal.app

Μόλις ανοίξουμε το Terminal θα πρέπει να γράψουμε στο Terminal:

defaults write com.apple.dock itunes-notifications -bool TRUE;killall Dock

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το iTunes και να βάλετε κάποιο κομμάτι να παίζει στο dock θα δείτε ένα popup που δείχνει το τραγούδι που παίζει.

Υπάρχει ακόμα μία εντολή που θα πρέπει να προσθέσετε αν θέλετε να φαίνεται το εικονίδιο του iTunes αριστερά από τον τίτλο του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη.

defaults write com.apple.dock notification-always-show-image -bool TRUE;killall Dock

Αν για κάποιο λόγο δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο μέλλον μπορείτε να το διαγράψετε με τις παρακάτω απλές εντολές.

defaults delete com.apple.dock itunes-notifications

defaults delete com.apple.dock notification-always-show-image;killall Dock

Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό κολπάκι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να βλέπουμε τα κομμάτια στο iTunes και ειδικά τώρα που το Growl είναι επί πληρωμή.

[ TheNextWeb ] [ Mac OS X Hints ]

One thought on “Οδηγός: Πώς να ενεργοποιήσετε το Now Playing του iTunes στο Dock του Mac

  • November 26, 2011 at 00:21
    Permalink

    Σε συνδυασμό με το dockArt την τελευταία έκδοση, δίνει ρεσιτάλ ομορφιάς.

Comments are closed.