AirDrop μέσω Ethernet και σε μη συμβατά Mac

Αν έχετε κάνει αναβάθμιση στο Mac σας και είστε στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε η Apple, σίγουρα πρέπει να έχετε δει το AirDrop στο σύστημα σας. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι χρήστες με Mac Pro που ίσως να μην το έχουν προσέξει αν δεν έχουν κάρτα WiFi αλλά σίγουρα έχουν ακούσει για αυτό.

Το AirDrop είναι μια καινούρια δυνατότητα που έχουμε στο Lion έτσι ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε εύκολα αρχεία με άλλα Mac στο δίκτυο. Υπάρχουν όμως και τα προβλήματα. Η Apple δεν έχει ενεργοποιήσει το AirDrop για όλα τα μηχανήματα, συγκεκριμένα μόνο τα μηχανήματα τα οποία έχουν WiFi μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AirDrop. Αλλά όπως πάντα, υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσουμε το AirDrop και για Mac που δεν είναι συμβατά με αυτό αλλά και να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσω ethernet για να μεταφέρουμε τα δεδομένα που θέλουμε πολύ πιο γρήγορα.

Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται το Terminal, το οποίο μπορούμε να βρούμε μέσα στα Utilities στις εφαρμογές μας. Γράφοντας την εντολή που θα δείτε στην συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AirDrop σε Mac που δεν είναι συμβατά αλλά και την δυνατότητα χρήσης του μέσω ethernet.

Για την ενεργοποίηση γράφουμε:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

Ενώ, αν θέλουμε να την απενεργοποιήσουμε γράφουμε:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0

Σύμφωνα με διάφορα σχόλια στο Macworld αυτή την δυνατότητα μπορούν να έχουν και οι χρήστες hackintosh.

Update: Τώρα μπορείτε με ένα μόνο κλικ να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το AirDrop στο Mac σας χάρη στην εφαρμογή AirDrop Enabler. Thanks chris@macephemera.

[ Macworld ]