Πέντε νέα bootrom exploits βρέθηκαν στον επεξεργαστή Apple A5

Πριν λίγο ο @p0sixninja της Chronic Dev Team ανακοίνωσε στο MyGreatFest ότι υπάρχουν 5 νέα bootrom exploits έχουν βρεθεί για τον επεξεργαστή Apple A5 ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής στο iPad 2 και περιμένουμε να χρησιμοποιηθεί επίσης και στην επόμενη γενιά iPhone.

Πέντε exploits είναι αρκετά καλά για να κυκλοφορήσει άμεσα το jailbreak για το iOS 5 και μάλιστα και τα πέντε από αυτά είναι bootrom exploits (low-level) κάτι που σημαίνει ότι δεν σχετίζονται με το hardware αλλά το software, δηλάδη δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το jailbreak στο iPhone 5 ή σε οποιαδήποτε συσκευή με A5 επεξεργαστή με κάποιο software update.

Το userland exploit που αναφέρει ο p0sixninja είναι στην πραγματικότητα αυτό που έχουμε δει με το JailbreakMe που στην συνέχεια όμως εκτός από browser της συσκευής μας μπορούσαμε να το τρέξουμε και από τον υπολογιστή μας με εφαρμογές όπως το blackra1n του  geohot ή το Spirit που έκανε jailbreak το iOS 3.1.3.

Ο p0sixninja αναφέρει επίσης ότι αυτό είναι το πρώτο ρεκόρ σε exploits που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως την αλλαγή που έκανε σε hardware η Apple για πρώτη φορά στο iPhone 3GS, έτσι υπάρχουν δύο μοντέλα 3GS για την ακρίβεια. Το ένα έχει παλιό bootrom και μπορούμε να έχουμε untethered jailbreak ενώ το άλλο ένα πιο καινούριο bootrom στον οποίο η Apple διόρθωσε το exploit και ακόμα δεν μπορεί να γίνει μόνο tethered jailbreak.

Έχουμε αναφέρει σε αρκετά post στο παρελθόν την διαφορά tethered και untethered jailbreak, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν με λίγα λόγια tethered είναι όταν η συσκευή χρειάζεται jailbreak ξανά για να εκκινήσει, κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει χωρίς κάποιον υπολογιστή, οπότε κατά κάποιον τρόπο η συσκευή δεν είναι ανεξάρτητη ενώ με το untethered κάνουμε μία φορά jailbreak και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την συσκευή μας και να κάνουμε ότι θέλουμε σε αυτή χωρίς να εξαρτάται από κάποια άλλη συσκευή.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες αν το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει η Chronic DevTeam είναι το GreenPois0n αλλά o p0sixninja αναφέρει ότι θα είναι το πιο φανταστικό και γρήγορο jailbreak μέχρι στιγμής, οπότε ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι σαν το JailbreakMe του @comex για το jailbreak του iOS 5.

Επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αν θα κυκλοφορήσει το jailbreak για το iPhone 5, το μόνο που περιμένει τώρα η Chronic DevTeam είναι την καινούρια συσκευή για να δοκιμάσει τα exploits και να κυκλοφορήσει το jailbreak.

Μείνετε συντονισμένοι!

One thought on “Πέντε νέα bootrom exploits βρέθηκαν στον επεξεργαστή Apple A5

Comments are closed.