Apple iTunes in the Cloud

Με την υπηρεσία iCloud η Apple παρουσιάζει και το iTunes in the Cloud. Με αυτό τον τρόπο το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε κάποιο τραγούδι στο iTunes στον υπολογιστή μας και αυτό αυτόματα θα περαστεί σε όλες μας τις iOS συσκευές που έιναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό μας.

Εκτός όμως από το iTunes in the Cloud, η υπηρεσία iCloud της Apple προσφέρει πολύ περισσότερα ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που αφορά τα τραγούδια που δεν έχουμε αγοράσει από το iTunes Store είναι το iTunes Match.

Το iTunes Match είναι μια καινούρια δυνατότητα που τσεκάρει όλα τα κομμάτια μουσικής που έχουμε στην iTunes Library μας ακόμα και αυτά που δεν έχουμε αγοράσει από το iTunes Store και τα έχουμε περάσει από κάποια CD που έχουμε αγοράσει παλαιότερα. Χάρη στο πανίσχυρο hardware που βρίσκεται στο καινούριο Data Center της Apple στην Βόρεια Καρολίνα, το iTunes θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να ανεβάσει αυτόματα τα τραγούδια στους Cloud λογαριασμούς μας. Με έναν κατάλογο που περιέχει πάνω από 18 εκατομμύρια τραγούδια, η Apple φαίνεται να έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής ενάντια στους ανταγωνιστές της.

Για να δούμε όλες τις δυνατότητες του iTunes in the Cloud υπάρχει η υπηρεσία iTunes Match. Πρόκειται για ένα καινούριο σύστημα που χρησιμοποιεί την ισχύ του Data Center της Apple στην Βόρεια Καρολίνα και μπορεί να αναλύσει την μουσική βιβλιοθήκη του κάθε χρήστη ταιριάζοντας τα κομμάτια στο iTunes Store της Apple. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε την μουσική μας αλλά αντιθέτως θα εμφανιστούν στον iCloud λογαριασμό μας και θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε από οπουδήποτε και αν είμαστε.

Η υπηρεσία κοστίζει περίπου 17€ το χρόνο και θα παρουσιαστεί από την Apple όταν θα είναι διαθέσιμη αυτό το φθινόπωρο προσφέροντας ευρήτερες και πιο αποδοτικές από αυτές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά. Οι χρήστες όπως μάθαμε και στο keynote θα πρέπει μόνο να ανεβάσουν τα τραγούδια τους στον λογαριασμό και θα μπορέσουν να τα απολαύσουν στην υψηλή ποιότητα των 256kbps.

Φυσικά, σε περίπτωση που τα τραγούδια μας δεν είναι διαθέσιμα στον κατάλογο της Apple θα προστεθούν στο λογαριασμό αλλά η ποιότητα τους θα παραμείνει η ίδια.

Η προσφορά από την Apple μέχρι στιγμής έιναι η πιο ενδιαφέρουσα, όπως μπορούμε να δούμε και στον παρακάτω πίνακα. Σίγουρα πρόκειται για μια σπουδαία υπηρεσία που θα που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο καθένας που έχει κατεβάσει αρκετά τραγούδια από το iTunes Store.

Φυσικά η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και μπορεί να αλλάξουν αρκετά πράγματα μέχρι τότε. Εμείς όπως πάντα, θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα.