Apple Patent, κοινωνικό δίκτυο στο iPhone για επικοινωνία με φίλους

Με την ραγδαία ανάπτυξη του Facebook και του Twitter και γενικότερα των κοινωνικών δικτύων τα τελευταία χρόνια η Apple προσπάθησε να μπει σε αυτό τον τομέα με το Ping και τώρα σχεδιάζει κάτι καινούριο.

Στην πραγματικότητα μία καινούρια πατέντα που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει ότι το iPhone θα μπορεί να βρει άλλους χρήστες με την ίδια συσκευή που βρίσκονται κοντά στην περιοχή μας.

Από την περιγραφή της εταιρίας:

Μέσα από αυτή την υπηρεσία θα μπορούμε να βρούμε άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια κοινά ενδιαφέροντα, ίδιες εμπειρίες, περιεχόμενα και άλλα που έρχονται από την συσκευή μας. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να δημιουργηθούν με βάση τις δραστηριότητες στις οποίες χρησιμοποιούμε την συσκευή μας. Όπως για παράδειγμα τα τραγούδια που κάνουμε download ή τα μέρη που έχουμε επισκεφθεί αλλά φυσικά και άλλα δεδομένα. Όλα αυτά πάντα θα δουλεύουν σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που εμείς θα δώσουμε.

Το “Friendly Match” θα μπορεί να αναγνωρίσει την θέση του φίλου μας όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα παραπάνω και υπάρχει περίπτωση να βλέπουμε και κάποιο βελάκι που θα δείχνει προς πια κατέυθυνση βρίσκεται ο φίλος μας. Ακόμα θα υπάρχει και μία ένδειξη με το επίπεδο συγγένιας του ατόμου που ακολουθούμε.

Όλα αυτά μας θυμίζουν κάποια κομμάτια κώδικα που είχαμε δει στις beta εκδόσεις του iOS 4.3 και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε σε αυτό και κάποιον τρόπο για να μοιραζόμαστε τα αρχεία μας με τους φίλους μας εφόσον το bluetooth χρησιμοποιήτε μόνο για τα handsfree.

[ MacRumors ]

 

One thought on “Apple Patent, κοινωνικό δίκτυο στο iPhone για επικοινωνία με φίλους

Comments are closed.