Οδηγός Downgrade iOS 5 σε iOS 4.3.3

Μία εβδομάδα μετά και αφού έχουμε δει από τα email σας ότι αρκετοί χρήστες έχετε περάσει το iOS 5 beta σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες για να μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω στο iOS 4.3.3.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να επιστρέψετε από το iOS 5 στο iOS 4.3.3 αλλά εμείς θα αναφέρουμε μόνο τον πιο εύκολο από αυτούς.

Απαιτήσεις

  • iOS 5 beta 1 εγκατεστημένο
  • iTunes 10.5
  • iOS 4.3.3 για την συσκευή σας, μπορείτε να το βρείτε εδώ

Οδηγίες

1. Αρχικά θα πρέπει να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode. Για να το κάνουμε αυτό μπορούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες στο παρακάτω video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b7FYViPCp2E[/youtube]

ή αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε με τον παλιό τρόπο…

Αφού συνδέσουμε την συσκευή στον υπολογιστή:

  • κρατάμε πατημένα το home και το Power μέχρι να σβήσει η συσκευή
  • μετράμε μέχρι το 6 και αφήνουμε το power αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε πατημένο το home μέχρι να δούμε το iPhone μας στο iTunes.

2. Θα πρέπει να σβήσουμε από τo hosts οποιαδήποτε εγγραφή έχει σχέση με gs.apple.com, η εγγραφή υπάρχει εκεί έστω και από μία φορά που έχετε χρησιμοποιήσει το tinyumbrella – αν δεν έχετε tinyumbrella και δεν έχετε τροποποιήσει ποτέ το αρχείο hosts δεν χρειάζεται να ανησυχείται για αυτό.

Για να βρείτε το αρχείο hosts σε Mac:

Πηγαίνετε στο μενού Go και μετά στα Utilities και βρείτε το Terminal. Μόλις το ανοίξετε θα πρέπει να γράψετε την εντολή sudo nano /etc/hosts και θα σας ζητηθεί το password. Μόλις ανοίξει το αρχείο (είναι απλός κειμενογράφος απλά σβήστε την γραμμή που αναφέρει τον server gs.apple.com ή διαφορετικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα # στην αρχή της γραμμής με αυτό τον server (όπως μπορείτε να δείτε και στο δεύτερο screenshot). Για να αποθηκεύσουμε πατάμε ctrl + X και μετά y (από το yes).

Για να βρείτε το αρχείο hosts στο PC:

για να βρούμε το αρχείο hosts στα windows μπορούμε να ανοίξουμε το

My computer και στο c:\windows\system32\drivers\etc να βρούμε τον φακελο etc και μέσα σε αυτόν το αρχειο hosts, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο αρχείο hosts και open with Word Pad (ή κάποιον άλλο κειμενογράφο της επιλογής σας) μπορούμε να επεξεργαστούμε το αρχείο. Η διαδικασία είναι ίδια: απλά σβήστε την γραμμή που αναφέρει τον server gs.apple.com ή διαφορετικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα στην αρχή της γραμμής με αυτό τον server. Για να αποθηκεύσουμε απλά πηγαίνουμε File και Save.

 

3. Τέλος, στο iTunes θα πρέπει να πάμε στο Tab summary στο iPhone (αφού το έχουμε συνδέσει) και να πατήσουμε restore και να επιλέξουμε το iOS 4.3.3 που είναι συμβατό με την συσκευή μας. Καλό θα είναι αν γίνεται να μην κάνουμε restore από backup γιατί η συσκευή μας θα έχει μέσα αρχεία και από το καινούριο σύστημα.

Όσοι λοιπόν είχατε πρόβλημα με την εγκατάσταση και το σήμα στο iOS 5 μπορείτε τώρα να γυρίσετε πίσω στο iOS 4.3.3. Ενημερώστε μας για οποιοδήποτε πρόβλημα στα σχόλια στην συνέχεια.

2 thoughts on “Οδηγός Downgrade iOS 5 σε iOS 4.3.3

  • June 15, 2011 at 11:53
    Permalink

    καλημερα. ο καλυτερος τροπος να κανεις υποβαθμιση εινα με ενα custom ipsw 4.3.3 δημιουργημενο με pwnagwtool που να διατηρει το baseband. αυτο προθποθετει να εχουμε τα shsh blobs απο cydia.
    βαζουμε τη συσκευη σε DFU και κρατωντας το shift διαλεγουμε το ipsw που κατεβασαμε και ολα γινονται οπως τα ξερουμε.
    το καλο με αυτον τον τροπο ειναι οτι στο τελος του restore θα εχουμε σφαλματα, αρα δεν θα χρειαστει να βγουμε απο recovery mode και το αλλο πως θα εχουμε προεγκαταστησει το cydia.

    • June 15, 2011 at 11:55
      Permalink

      εχω παραλειψει ενα ”δεν” στο ΄’ θα εχουμε σφαλματα”. φυσικα εννουσα πως ΔΕΝ θα εχουμε σφαλματα.

Comments are closed.