Η Apple αντικαθιστά στο iOS 4 το facebook με το Media Stream

Μετά από όλα αυτά που είδαμε χτες με το λευκό πρωτότυπο iPhone 4, αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ενσωμάτωση του Facebook στα βασικά settings του iOS.

Κάτι τέτοιο σίγουρα γέννησε μερικές απορίες σχετικά με τι ακριβώς θα γίνει, εφόσον ήδη γνωρίζουμε ότι η Apple και το Facebook στο παρελθόν ήταν να συνεργαστούν για την υπηρεσία Ping τον ίδιο καιρό που η Apple δούλευε πάνω στο iOS 4.

Η Apple αρχικά σχεδίασε να βάλει το Facebook μέσα στο iOS και συγκεκριμένα στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Ποτέ όμως η Apple δεν είχε την πρόθεση να ενσωματώσει το News Feed ή κάποιο άλλο βασικό χαρακτηριστικό του. Στην πραγματικότητα το Facebook στα settings δίνει απλά μία δυνατότητα να κάνουμε setup τον λογαριασμό μας ή να κατεβάσουμε την εφαρμογή Facebook μέσα από το AppStore.

Ακόμα η Apple σκεφτόταν να ενσωματώσει το Facebook μέσα στην εφαρμογή τηλεφώνου στο iPhone. Υπάρχει και μία αναφορά του Business Insider που αναφέρει ότι το iOS θα έκανε συγχρονισμό με το Facebook όπως και η κυκλοφορία μίας εφαρμογή για μηνύματα.

Δεν υπάρχουν καθόλου νέα σχετικά με το τι θα κάνει η Apple με το Facebook. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι κάποια κομμάτια κώδικα για το Media Stream το “Facebook” της Apple που υπάρχουν μέσα στο iOS από την έκδοση 4.3 beta 1.

[9to5Mac]