Adobe and Microsoft Set Meeting Against Apple

Η New York Times αναφέρει ότι ο Steve Ballmer CEO της Microsoft και ο Shantanu Narayen CEO της Adobe κάνουν κρυφές συναντήσεις για να συζητήσουν μερικά ζητήματα.

Ένα από αυτά είναι το πως θα καταφέρουν να δουλέψουν μαζί για να νικήσουν την Apple στην κινητή βιομηχανία. Αλλά τα κακά μαντάτα δεν σταματάνε εδώ, αναφέρθηκε ακόμα και η εξαγορά της Adobe από την Microsoft.

Ο Steve Ballmer, πρόσφατα εμφανίστηκε με μια μικρή μικρή συνοδεία βουλευτών στα  γραφεία της Adobe στο San Francisco για να συναντήσει κρυφά τον CEO της Adobe, Shantanu Narayen.

Η συνάντηση που διάρκεσε περισσότερο από μια ώρα, κάλυψε μια σειρά θεμάτων, αλλά το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η Apple και ο έλεγχος που έχει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας και πως οι δύο συνεργαζόμενες εταιρίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μάχη κατά της Apple. Μια λύση φάνηκε να είναι η εξαγορά της Adobe από την Microsoft.

Μια πηγή αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών συζήτησαν την αρνητική άποψη της Apple όσον αφορά το Flash για τις κινητές συσκευές της και πως μια εταιρική σχέση θα μπορούσε να τους προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη από τα κέρδη της Apple σε αυτό τον τομέα.

Μια δεύτερη πηγή αποκαλύπτει ότι τα στελέχη επανεξετάζουν την αγορά της Adobe από την Microsoft, μια πρόταση που ακούστηκε αρκετά χρόνια πριν εγκαταλειφθεί για φόβους του ότι η συνεργασία δεν θα γινόταν με βάση τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς. Με την ανάπτυξη της Apple και της Google, ωστόσο, οι ανησυχίες αυτές μπορεί να είναι πολύ μικρότερες τώρα απ’ ότι ήταν την εποχή που έγινε αρχικά η συζήτηση.

Μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν η μετοχή της Adobe ανέβηκε 10% μόνο και μόνο για την φήμη ότι υπάρχει περίπτωση να αγοραστεί από την Microsoft.

Via | Macrumors

3 thoughts on “Adobe and Microsoft Set Meeting Against Apple

  • October 8, 2010 at 09:04
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Adobe and Microsoft Set Meeting Against Apple: Η New York Times αναφέρει ότι ο Steve Ballmer CEO της Microsoft και… http://bit.ly/9khM0b</span></span&gt;

Comments are closed.