Hipstamatic for iPhone

Πλέον οι φωτογραφικές εφαρμογές για το iPhone είναι άπειρες, με τις περισσότερες να λειτουργούν με τον ίδιο γενικό τρόπο, ανοίγεις την εφαρμογή και ή τραβάς μέσω του default camera.app ή επεξεργάζεσαι μια υπάρχουσα.

Το Hipstamatic ήρθε να φέρει την αλλαγή! Όπως λέει και η εταιρία, “Digital Photography Never Looked So Analog”! Για τους φίλους της “Lomographic Society“, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν αυτό που περιμέναμε, κάνει το iPhone μια τέλεια toy camera που μπορείς να έχεις πάντα στη τσέπη σου χωρίς να ψάχνεις για film (ιδίως στις εποχές που ζούμε…).

Το ωραίο με αυτήν την εφαρμογή είναι το interface της. Πράγματι παραπέμπει σε μια νέα γενιά digital toy camera όπου ανοίγοντάς τη, η οθόνη γυρίζει σε landscape mode και ξαφνικά το iPhone σας μετατρέπεται σε πλάτη φωτογραφικής μηχανή με viewfinder, επιλογή film, κουμπί για το κλείστρο και flash!

Όλα με μια αίσθηση retro! Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ αφού υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής film (white balances), φακών και flash όπου  επιλέγοντας τους δικούς σας συνδιασμούς τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τους συνδυασμούς σας δίνοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην φωτογραφία σας!

π.χ.

Το Hipstamatic έρχεται με μια μικρή συλλογή από φακούς, film και flash αλλά υπάρχει η δυνατότητα  μέσω της εφαρμογής για αγορά “Hipstapaks” για πρόσθετους φακούς, φιλμ και flash δίνοντας διαφορετικό στυλ στις φωτογραφίες σας!

Με αυτήν την εφαρμογή η Synthetic πήγε ένα βήμα πιο πέρα την εμπειρία φωτογράφισης με ένα iPhone. Σε κάνει να ξεχνάς πως είναι απλά ένα smartphone με φωτογραφική, με όλη αυτή την παραμετροποίηση που σου προσφέρει είναι σαν να κρατάς μια “άλλη” φωτογραφική μηχανή!

Πραγματικά αξίζει τα 1.59€ για την εφαρμογή και 0.79€ για κάθε “Hipstapak” ! Δώστε κι εσείς στο iPhone σας μια νέα εμπειρία φωτογράφισης κάπως πιο “αναλογική”!

Καλές λήψεις!

One thought on “Hipstamatic for iPhone

Comments are closed.